Hoppa till innehåll

Skolkurator

Om arbetsplatsen

Vellinge kommun med sina ca 37 000 invånare ligger mitt i den expansiva Öresundsregionen. Hos oss har du nära till både naturen och en stor arbetsmarknad. Vi är stolta över några av Sveriges finaste stränder, nöjda invånare, ett välmående näringsliv och ett rikt kultur- och föreningsliv. Läs mer på Vellinge.se

Den centrala elevhälsan består av skolsköterskor, psykologer, kuratorer, specialpedagoger och förstärkta teamet. Den centrala elevhälsan är ett team som tar ett stort ansvar med att utveckla och forma kommunens elevhälsoarbete.

Arbetsbeskrivning

Skolkurativa arbetsuppgifter med placering i Vellinge kommuns centrala elevhälsa och med uppdrag inom grundskolans lokala elevhälsa. Du behöver ha erfarenhet och kunskap i metoder att arbeta förebyggande och hälsofrämjande med elever samt erfarenhet/intresse att arbeta nära föräldrar. Förmåga och intresse att bygga bra och bärande relationer med elever, pedagoger, skolledning och övrig elevhälsopersonal i syfte att skapa bästa möjliga samarbetsformer med elevens behov i fokus. Vara delaktig och drivande i skolans och elevhälsans drogpreventiva arbete. Du behöver också bidra till att skapa förutsättningar så att eleverna känner lust och motivation i skolarbetet samt känner trygghet i sin skolsituation.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har socionomexamen, önskvärt med påbyggnadsutbildning med inriktning skola. Du har intresse och erfarenhet av att arbeta med elever i behov av särskilt stöd. Du bör ha erfarenhet av socialt arbete i skolan. Du har förmåga att arbeta självständigt, i team samt konsultativt gentemot skolpersonal. Du har också erfarenhet av och förmåga att samarbeta/samverka med olika yrkeskompetenser och myndigheter. Du har god kännedom om hur den nya skollagen reglerar elevhälsan och arbetsgången kring elever i behov av särskilt stöd. Du har lätt för att bygga relationer till elever, skolpersonal och föräldrar. Du arbetar proaktivt och långsiktigt. Du drivs av en vilja att bidra till att varje barn ser sig själv som en tillgång, som vet vilka styrkor han eller hon har för att kunna bidra till en bättre värld. Ditt fokus ligger på att arbeta för att barn och elever möter en oviss framtid som välmående, trygga, aktiva och medvetna samhällsmedborgare. Stor vikt kommer att läggas kring personlig lämplighet.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2022-08-15
Anställningens längd: Tillsvidare

Ansökan

Ansök senast: 2022-06-24
Referensnummer: C92157

Sök jobbet här

Antal tjänster

1

Övrigt

Vi vill att det ska kännas bra både att bo och jobba i Vellinge kommun. För oss är mod, trovärdighet, glädje och omtanke viktigt för att trivas på arbetet och i vardagen. Våra medarbetare är vana vid korta beslutsvägar, goda utvecklingsmöjligheter och bra ledare (alla chefer får ledarskapsutbildning). Läs allt om försäkringar, tjänstepension och andra förmåner på Vellinge.se/jobba-hos-oss.

Kontaktpersoner

Sigrid Rosenquist, Biträdande elevhälsochef
Mobiltelefon: 0733555779
Telefon: 040-6354779