Hoppa till innehåll

Miljöstrateg

Om arbetsplatsen

Vellinge kommun med sina ca 35 000 invånare ligger mitt i den expansiva Öresundsregionen. Hos oss har du nära till både naturen och en stor arbetsmarknad. Vi är stolta över några av Sveriges finaste stränder, nöjda invånare, ett välmående näringsliv och ett rikt kultur- och föreningsliv. Läs mer på Vellinge.se Vi arbetar efter vår värdegrund; mod, trovärdighet, omtanke och glädje! Kommunen har höga ambitioner inom miljö, hälsa och omsorg om naturen. Vi arbetar med en helhetssyn där vårt arbete syftar till att minska samhällets negativa påverkan på människa och miljö och bidra till en långsiktigt hållbar livsmiljö med natur och en god bebyggd miljö i fokus. Kommunens värdegrund: mod, trovärdighet, omtanke och glädje utgör grunden för vårt arbete. Vellinge kommun har unik natur. Här finns till exempel Skanörs Ljung som är Sveriges största fukthed och större delen av Skånes strandängar. Här är också ett unikt fågelområde och varje vår och höst passerar hundratusentals flyttfåglar kommunen. Under vattnet döljer sig delar av landets mest värdefulla uppväxtområden för fisk och längst kusten pågår sandvandringsprocesser som ständigt skapar nya strandmiljöer. Kommunen inrymmer elva stycken naturreservat och totalt omfattas över 60 % av kommunens land- och vattenyta av någon typ av områdesskydd bl. a Natura 2000. Enheten arbetar med övergripande strategiska frågor inom hållbarhet som natur, miljö, klimat, energi och även med kommunikation.

Arbetsbeskrivning

I rollen som miljö strateg kommer du att arbeta med olika projekt inom naturvårdsområdet. Vidare kommer du att bidra med ekologisk kompetens i olika ärenden och planer, samt vid vård och skötsel av kommunens mark och vattenområden. Du kommer även att handlägga ärenden och besvara remisser som berör naturvård. Andra arbetsuppgifter inom hållbarhetsområdet för att minska kommunens klimatpåverkan förekommer också. Arbetet innebär mycket samarbete med medborgare, föreningar samt kommunens olika avdelningar och politiska organ.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskole-och/eller universitetsutbildning med ekologisk inriktning och med kunskaper i gällande lagstiftning inom området (miljöbalken och PBL). Vi ställer krav på goda IT-kunskaper och ser gärna att du har arbetslivserfarenhet inom området. Vidare är det meriterande om du har erfarenhet av att söka bidrag för naturvårdande insatser samt praktisk erfarenhet av projektledning. Du har mycket goda kommunikationsförmågor både muntligt och skriftligt som du kan använda för att inspirera olika målgrupper intern och externt. Du behöver vara självgående och drivande samt van att själv planera och följa upp ditt arbete. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Körkort B är ett krav.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Anställningens längd: Tillsvidare

Ansökan

Ansök senast: 2021-07-30
Referensnummer: C59544

Sök jobbet här

Antal tjänster

1

Övrigt

Vi vill att det ska kännas bra både att bo och jobba i Vellinge kommun. För oss är mod, trovärdighet, glädje och omtanke viktigt för att trivas på arbetet och i vardagen. Våra medarbetare är vana vid korta beslutsvägar, goda utvecklingsmöjligheter och bra ledare (alla chefer får ledarskapsutbildning). Läs allt om försäkringar, tjänstepension och andra förmåner på Vellinge.se/jobba-hos-oss.

Kontaktpersoner

Michael Horn, Miljöchef
Telefon: 040-425105