Hoppa till innehåll

Skolpsykolog

Om arbetsplatsen

Vill du arbeta i en skolkommun med höga ambitioner och med fokus på att rusta våra barn och elever inför en spännande och föränderlig framtid? Vill du vara med och främja våra elevers mående och lärande och tillsammans med dina kollegor utveckla vårt elevhälsoarbete? Då är det kanske du som är vår nya skolpsykolog!

Arbetsbeskrivning

Att trivas och må bra i skolan är en förutsättning för att lyckas väl och ha möjlighet att lära för livet. Som skolpsykolog bidrar till det.

Som skolpsykolog ingår du i den centrala elevhälsan, ett team som tar stort ansvar att utveckla och forma kommunens elevhälsoarbete. Kommunens centrala elevhälsa består av psykologer, kuratorer, skolsköterskor, specialpedagoger och studie- och yrkesvägledare. Vi arbetar tillsammans i det kommunövergripande och tvärprofessionella arbetet men också självständigt med kollegerna på den enskilda skolan.

Som skolpsykolog arbetar du främst med handledning, konsultation och utredningar. Du fungerar som stöd till elever, vårdnadshavare, arbetslag eller enskilda lärare och du bidrar med psykologisk kunskap till den pedagogiska verksamheten. Du har stor möjlighet att utveckla det förebyggande arbetet.

Kvalifikationer

Vi tror att du är engagerad och har barnets/elevens bästa i fokus. Du har god samarbetsförmåga, men också förmåga att jobba självständigt och att planera, prioritera och organisera ditt arbete.

Du har ett genuint intresse av att arbeta med barn och ungdomar och du vill tillsammans med oss vara med och skapa meningsfullhet och drömmar om framtiden.

Du är legitimerad psykolog. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet inom fältet pedagogisk psykologi i till exempel skola eller förskola. Vidare meriteras fördjupade kunskaper kring barn och ungdomar med neuropsykiatriska funktionsvariationer.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet för tjänsten.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse.
Anställningens längd: Tillsvidare

Ansökan

Ansök senast: 2021-05-16
Referensnummer: C54665

Sök jobbet här

Antal tjänster

1

Övrigt

Urval och intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden så vi ber dig därför att inkomma med din ansökan så snart som möjligt!

Välkommen till oss! Vi vill att det ska kännas bra både att bo och jobba i Vellinge kommun. För oss är mod, trovärdighet, glädje och omtanke viktigt för att trivas på arbetet och i vardagen. Våra medarbetare är vana vid korta beslutsvägar, goda utvecklingsmöjligheter och bra ledare (alla chefer får ledarskapsutbildning).

Hos oss på utbildningsavdelningen präglas arbetet av vårt grundläggande synsätt, nämligen att lärande är en livslång process som startar i tidig ålder. Det innebär att du är en viktig del i barnens utveckling och lärande, och får följa med i och påverka barn och elevers utveckling. Vi har påbörjat ett arbete med att framtidssäkra utbildningen. Det innebär att vi arbetar medvetet med att skapa de bästa förutsättningarna för barn och unga att möta en föränderlig, utmanande och oviss framtid.

Läs allt om försäkringar, tjänstepension och andra förmåner på Vellinge.se/jobba-hos-oss.

Kontaktpersoner

Stefanie Sennevall, Verksamhetschef elevhälsan
Telefon: 040-425072

Facklig representant

Ann-Charlotte Jardby, Psykologförbundet
Telefon: 040-425231