Hoppa till innehåll

LSS-handläggare

Arbetsbeskrivning

Myndighet Vård och omsorg i Vellinge kommun söker en engagerad LSS-handläggare som kommer att handlägga kommunens personlig assistans enligt LSS.

Som LSS-handläggare med inriktning på personlig assistans i Vellinge kommun kommer du att arbeta i ett team bestående av ytterligare två till tre LSS-handläggare. Du kommer ingå i en enhet där det arbetar 15 personer. Du kommer att arbeta med att utreda, bedöma, fatta beslut och följa upp beslut om personlig assistans enligt LSS. Du kommer även att handlägga och fatta beslut i övriga insatser enligt LSS för de brukare som har personlig assistans. Du kommer även att ha uppföljningsansvar för brukare som bor på kommunens LSS-boende och fatta beslut om övriga LSS-insatser för dessa individer.

Arbetet utgår från ett helhetsperspektiv kring den enskilde och med dennes behov i centrum, vilket ofta sker i samarbete med anhöriga, vårdgivare, hälso- och sjukvård, andra myndigheter och samarbetsparter. Du kommer även att vara delaktig i utvecklingsarbetet inom verksamheten.

I arbetet enligt LSS har vi ett stramt regelverk varför handläggarna förväntas kunna balansera tjänstemannarollens krav på bemötande och juridisk tillämpning. Du arbetar på ett rättssäkert sätt utifrån rådande lagstiftning, gällande föreskrifter, riktlinjer, rutiner och anvisningar. Vi erbjuder dig ett omväxlande, ansvarsfullt och stimulerande arbete med möjligheter till egen utveckling.

Löpande urval kommer att ske, välkommen in med din ansökan!

Kvalifikationer

Kvalifikationer - 5 Vi söker dig som har socionomexamen, examen från sociala omsorgsprogrammet eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har goda kunskaper om rådande lagstiftning och rättspraxis inom området samt erfarenhet av myndighetsutövning inom LSS. Det är önskvärt om du har erfarenhet av IBIC. Det är meriterande om du arbetat med assistans på statlig myndighet.

Goda IT-kunskaper är önskvärt. Du kommer att arbeta i verksamhetssystemen Procapita och Lifecare.

Yrket som LSS-handläggare innebär möten med olika människor och därför ställs det krav på en social förmåga, att vara lyhörd, lösningsorienterad och intresserad av att skapa bra möten.

Du gillar att möta människor, har en positiv grundsyn och en god samarbetsförmåga med en egen drivkraft. För att lyckas med det behövs förmåga att skapa tydlighet och förtroende. I mötet med brukarna och deras närstående är ett värdigt bemötande och ett varmt intresse för arbete med människor mycket viktigt.

Arbetet ställer vidare krav på självständighet, ett strukturerat arbetssätt, flexibilitet och ansvarskännande och god förmåga att kommunicera på ett tydligt och förtroendefullt sätt, såväl i tal som i skrift.

Körkort B är ett krav Tillträde 6 februari 2023 eller enligt överenskommelse Omfattning 100% Tillsvidareanställning Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2023-02-06
Anställningens längd: Tillsvidare

Ansökan

Ansök senast: 2022-12-12
Referensnummer: C101144 - Kopia

Sök jobbet här

Antal tjänster

1

Övrigt

Vi vill att det ska kännas bra både att bo och jobba i Vellinge kommun. För oss är mod, trovärdighet, glädje och omtanke viktigt för att trivas på arbetet och i vardagen. Våra medarbetare är vana vid korta beslutsvägar, goda utvecklingsmöjligheter och bra ledare (alla chefer får ledarskapsutbildning). Läs allt om försäkringar, tjänstepension och andra förmåner på Vellinge.se/jobba-hos-oss.

Kontaktpersoner

Andjela Vuletic, Enhetschef
Telefon: 040-42 50 03