Hoppa till innehåll

Förste Socialsekreterare

Om arbetsplatsen

Vellinge kommun erbjuder sina anställda goda kompetensutvecklingsmöjligheter, flexibel arbetstid, en generös friskvård, en trevlig och trygg arbetsmiljö, samt rimlig arbetsbelastning. Här kan du förvänta dig att få arbeta med kvalitativt arbete och arbetsgivaren är positivt inställd till att lyssna till medarbetarnas idéer kring utveckling av arbetet och organisationen. Vi förväntar oss en öppen dialog och vi som arbetsgivare värnar om en god psykosocial arbetsmiljö

Inom verksamheten barn- och familj myndighet handläggs idag mottag av anmälningar och ansökningar samt olika insatser av exempelvis öppenvård, placeringar, kontaktpersoner och familjehem. Verksamheten handlägger även barnavårdsutredningar och yttranden. Verksamheten består av verksamhetschef, 1:e Socialsekreterare och handläggare som är fördelade på tre grupper, utredning, barn i samhällsvård och mottag.

Arbetsbeskrivning

Som 1:e socialsekreterare vägleder du medarbetarna i handläggning av ärenden. Du är ett stöd för dem och förmedlar ett tryggt och respektfullt bemötande och du finns tillgänglig när det behövs. En viktig uppgift är att introducera och stödja nya medarbetare i socialt arbete så att de ges möjlighet att växa och känna sig trygga i rollen. Det är även viktigt att du tillvaratar kompetensen hos mer erfarna medarbetare. Du har en viktig kontrollfunktion där du ansvarar för att ärenden handläggs korrekt, det vill säga enligt gällande lagar och föreskrifter samt enligt mål och riktlinjer som är beslutade av nämnden. Du uppdaterar medarbetare om nyheter inom verksamhetsområdet, till exempel inom lagstiftning och forskning, vilket förutsätter att du själv är aktiv i att skaffa information och du säkerställer följsamhet gentemot BBIC. När nya metoder ska implementeras har du en viktig roll i detta där du verkar för ett tillitsfullt samarbete och goda relationer såväl internt som externt.

Din vägledning/handledning ska framförallt inriktas på handläggning av ärenden.

Kvalifikationer

Du har socionomexamen och flerårig erfarenhet av myndighetsutövning inom barn och familj.

Erfarenhet av arbetsledning är meriterande.

Du uttrycker dig mycket väl i tal och skrift och är noggrann med att hålla uppsatta tidsramar. Arbetet kräver att du är ansvarstagande och har en mycket god förmåga att bedriva arbete i nära samarbete med interna och externa samarbetspartners.

Du har en god analytisk förmåga och en förmåga att se situationer ur olika perspektiv. Du behöver kunna hantera konfliktfyllda samtal och människor som befinner sig i kris.

Dina personliga egenskaper och drivkrafter är vid sidan om din formella kompetens mycket viktiga och uppfyller du de formella kraven är du varmt välkommen att lämna in din ansökan.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2022-10-03
Enligt överenskommelse
Anställningens längd: Tillsvidare

Ansökan

Ansök senast: 2022-09-23
Referensnummer: C102093

Sök jobbet här

Antal tjänster

1

Övrigt

Vi vill att det ska kännas bra både att bo och jobba i Vellinge kommun. För oss är mod, trovärdighet, glädje och omtanke viktigt för att trivas på arbetet och i vardagen. Våra medarbetare är vana vid korta beslutsvägar, goda utvecklingsmöjligheter och bra ledare (alla chefer får ledarskapsutbildning). Läs allt om försäkringar, tjänstepension och andra förmåner på Vellinge.se/jobba-hos-oss.

Kontaktpersoner

Nancy Diaz Afzali , Verksamhetschef
Telefon: 0406354221

Facklig representant

Josef Luburic, Familjebehandlare
Telefon: 040-425753