Hoppa till innehåll

Skolsköterska

Om arbetsplatsen

Vellinge kommun med sina ca 36 500 invånare ligger mitt i den expansiva Öresundsregionen. Hos oss har du nära till både naturen och en stor arbetsmarknad. Vi är stolta över några av Sveriges finaste stränder, nöjda invånare, ett välmående näringsliv och ett rikt kultur- och föreningsliv. Läs mer på Vellinge.se

Vill du arbeta i en skolkommun med höga ambitioner och med fokus på att rusta våra barn och elever inför en spännande och föränderlig framtid? Vill du vara med och främja våra elevers mående och lärande och tillsammans med dina kollegor utveckla vårt elevhälsoarbete? Då är det kanske du som är vår nya skolsköterska!

Arbetsbeskrivning

Ditt nya jobb Att trivas och må bra i skolan är en förutsättning för att lyckas väl och ha möjlighet att kunna lära för livet. Som skolsköterska får du möjlighet att bidra till det. Du ingår i den centrala elevhälsan, ett team som tar ett stort ansvar med att utveckla och forma kommunens elevhälsoarbete. Elevhälsan består av skolsköterskor, psykologer, kuratorer, specialpedagoger och studie- och yrkesvägledare. Som skolsköterska arbetar du hälsofrämjande och förebyggande inom den medicinska elevhälsan där vi följer socialstyrelsens riktlinjer för skolhälsovård. I arbetet ingår regelbundna hälsoundersökningar, hälsosamtal och vaccinationer. Du möter också eleverna i spontana samtal och enklare sjukvårdsinsatser. Du deltar i elevvårdsteam och samarbetar med andra yrkesgrupper. Som skolsköterska träffar du alla elever och fångar upp viktiga signaler om deras hälsoutveckling.

Om dig Vi tror att du är engagerad och har barnets/elevens bästa i fokus. Du har god samarbetsförmåga, men också förmåga att arbeta självständigt och att planera, prioritera och organisera ditt arbete. Du har ett genuint intresse av att arbeta med barn och ungdomar och du vill tillsammans med oss vara med och skapa meningsfullhet och drömmar om framtiden.

Kvalifikationer

Du är legitimerad sjuksköterska med vidareutbildning inom öppen hälsa och sjukvård, hälso- och sjukvård för barn och ungdomar eller vidareutbildning inom skolhälsovård. Körkort och egen bil är ett krav. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet för tjänsten.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde augusti 2021
Anställningens längd: Tillsvidare

Ansökan

Ansök senast: 2021-05-07
Referensnummer: C53563

Sök jobbet här

Antal tjänster

1

Övrigt

Välkommen till oss! Vi vill att det ska kännas bra både att bo och arbeta i Vellinge kommun. För oss är mod, trovärdighet, glädje och omtanke viktigt för att trivas på arbetet och i vardagen. Våra medarbetare är vana vid korta beslutsvägar, goda utvecklingsmöjligheter och bra ledare.

Hos oss på utbildningsavdelningen präglas arbetet av vårt grundläggande synsätt, nämligen att lärande är en livslång process som startar i tidig ålder. Det innebär att du är en viktig del i barnens utveckling och lärande, och får följa med i och påverka barn och elevers utveckling.

Vi har påbörjat ett arbete med att framtidssäkra utbildningen. Det innebär att vi arbetar medvetet med att skapa de bästa förutsättningarna för barn och unga att möta en föränderlig, utmanande och oviss framtid.

Läs mer om försäkringar, tjänstepension och andra förmåner på Vellinge.se/jobba-hos-oss.

Urval och intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden så vi ber dig därför att inkomma med din ansökan så snart som möjligt!

Kontaktpersoner

Stefanie Sennevall, Verksamhetschef elevhälsa
Telefon: 040-425072