Stödassistent till LSS gruppbostad

Om arbetsplatsen

Länsmansgatans gruppbostad består av 5 lägenheter i en relativt nybyggd fastighet som ligger i centrala Vellinge. Det är nära till allmänna kommunikationer, butiker och daglig verksamhet. Boendet öppnade i februari 2018

Arbetsbeskrivning

Som stödassistent i LSS gruppbostad ska du, utifrån varje enskild brukares individuella behov och önskemål, kunna stödja och aktivera i hemmet i enlighet med LSS. I uppdraget ingår dokumentation rörande brukaren, kontakt med anhöriga, handläggare, daglig verksamhet, gode män och andra verksamheter eller myndigheter som har betydelse för brukaren varpå samarbete och god kommunikationsförmåga är viktigt.

Arbetsuppgifterna består av stödjande och motiverande samtal, sociala aktiviteter i och utanför hemmet, vardagsnära sysslor i brukaren hem och närmiljö, delegerade hälso- och sjukvårdsinsatser och personlig omvårdnad utifrån individuella behov. Du arbetar aktivt tillsammans med övrig personal och samordnare för att planera, utföra, följa upp och utvärdera brukarnas aktiviteter och stödinsatser. Arbetet omfattar upprättande av genomförandeplaner och avvikelser. Vidare ingår alla vanligt förekommande arbetsuppgifter i ett hem.

Kvalifikationer

Adekvat utbildning - Krav T ex undersköterska, behandlingsassistent eller motsvarande

Kunskap om målgruppen, LSS pk 1 - Krav Kunskap om och erfarenhet av arbete med målgruppen pk 1 inom LSS

TEACCH-utbildning - Meriterande / Fördel Utbildning och erfarenhet av arbete med tydliggörande pedagogik

TAKK - Meriterande / Fördel Utbildning och erfarenhet av arbete med tecken som alternativ och kompletterande kommunikation

Motiverande samtal - Meriterande / Fördel Utbildning och erfarenhet av motiverande samtal eller liknande

Samtalsmatta, sociala berättelser, seriesamtal el motsvarande - Meriterande / Fördel Utbildning och erfarenhet av metoder som stödjer kommunikation och möjlighet att förstå sociala situationer

Lågaffektivt bemötande - Meriterande / Fördel Utbildning i och erfarenhet av lågaffektivt bemötande

Anhörigstöd - Meriterande / Fördel Erfarenhet av anhörigstödjande arbete

Ansvarstagande - Krav Tar självständigt ansvar för egna arbetsuppgifter i såväl framgång som motgång. Tar även ansvar för det gemensamma resultatet och gör det som behöver göras för att organisationen ska uppnå sina mål. Kommer med förslag på lösningar. Erkänner misstag och arbetar för att rätta till dem. Håller tidsramar.

Samarbete - Krav Uppmärksammar andras synpunkter och kompetens samt ger dem utrymme i gruppen på ett sätt som gynnar helheten. Identifierar och utvecklar relationer. Bidrar till att förtydliga för gruppen dess arbetsuppgifter och mål. Delar med sig av sin kunskap.

Flexibel - Krav Anpassar med lätthet sitt arbetssätt efter ändrade förutsättningar. Agerar prestigelöst i samband med förändringar. Agerar för att främja sin egen utveckling och fortsatta lärande.

Strukturerad - Krav Planerar, organiserar och prioriterar sitt arbete på ett effektivt sätt. Bygger strukturer som även andra kan arbeta utifrån. Sätter upp och håller tidsramar.

Helhetssyn - Meriterande / Fördel Identifierar hur organisationens delar påverkar varandra. Ser hur händelser utanför organisationen kan komma att påverka den. Ser samband mellan olika system. Agerar utifrån en helhetssyn för organisationens bästa.

Vi ser fram emot att ta emot en positiv, samarbetsinriktad och professionell medarbetare som bidrar till uppnå de boendes och verksamhetens uppsatta mål tillsammans med sina kollegor.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Deltid
Tillträde: 2020-05-01
Tjänsten är vakant och tillsätts så snart som möjligt

Ansökan

Ansök senast: 2020-04-14
Referensnummer: C36014

Sök jobbet här

Antal tjänster

1

Övrigt

Vi vill att det ska kännas bra både att bo och jobba i Vellinge kommun. För oss är mod, trovärdighet, glädje och omtanke viktigt för att trivas på arbetet och i vardagen. Våra medarbetare är vana vid korta beslutsvägar, goda utvecklingsmöjligheter och bra ledare (alla chefer får ledarskapsutbildning). Läs allt om försäkringar, tjänstepension och andra förmåner på Vellinge.se/jobba-hos-oss.

Kontaktpersoner

Maria Dedic, Verksamhetschef
Mobiltelefon: 0709-91 56 91
Telefon: 040-42 56 91

Jessika Granborg, LSS-pedagog
Mobiltelefon: 0733-555803