Hoppa till innehåll

Skolkurator

Om arbetsplatsen

Att våra elever får en god start i livet är ett av våra viktigaste uppdrag som kommun. I Vellinge kommun har vi högt ställda ambitioner och som målsättning att erbjuda en skola i nationell toppklass; en skola med lust att lära och en skola som lär för livet. Läs gärna mer om vår vision på Vellinge.se. Vill du vara med och förverkliga denna vision i rollen som skolkurator?

Arbetsbeskrivning

Skolkurativa arbetsuppgifter med placering i Vellinge kommuns centrala elevhälsa och med uppdrag inom grundskolans lokala elevhälsa. Tjänsten har placering på Tångvallaskolan i Falsterbo och Hököpinge Skola i Hököpinge (i centrala Vellinge läsåret 22-23).

Du behöver ha erfarenhet och kunskap i metoder att arbeta förebyggande och hälsofrämjande med elever samt erfarenhet/intresse att arbeta nära föräldrar. Du har förmåga och intresse att bygga bra och bärande relationer med elever, pedagoger, skolledning och övrig elevhälsopersonal i syfte att skapa bästa möjliga samarbetsformer med elevens behov i fokus. Du är delaktig och drivande i skolans och elevhälsans drogpreventiva arbete. Du behöver också bidra till att skapa förutsättningar så att eleverna känner lust och motivation i skolarbetet samt känner trygghet i sin skolsituation.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har socionomexamen, önskvärt med påbyggnadsutbildning med inriktning skola. Du har intresse och erfarenhet av att arbeta med elever i behov av särskilt stöd. Du bör ha erfarenhet av socialt arbete i skolan. Du har förmåga att arbeta självständigt, i team samt konsultativt gentemot skolpersonal. Du har också erfarenhet av och förmåga att samarbeta/samverka med olika yrkeskompetenser och myndigheter. Du har god kännedom om hur den nya skollagen reglerar elevhälsan och arbetsgången kring elever i behov av särskilt stöd. Du är lyhörd, har lätt för att samarbeta samt är utåtriktad och nyfiken. Du har lätt för att bygga relationer till elever, skolpersonal och föräldrar. Du arbetar proaktivt och långsiktigt. Du drivs av en vilja att bidra till att varje barn ser sig själv som en tillgång, som vet vilka styrkor han eller hon har för att kunna bidra till en bättre värld. Ditt fokus ligger på att arbeta för att barn och elever möter en oviss framtid som välmående, trygga, aktiva och medvetna samhällsmedborgare. Stor vikt kommer att läggas kring personlig lämplighet.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2022-12-01
Tillträde 221201 eller enligt överenskommelse.
Anställningens längd: Tillsvidare

Ansökan

Ansök senast: 2022-10-05
Referensnummer: C103902

Sök jobbet här

Antal tjänster

1

Övrigt

Vi vill att det ska kännas bra både att bo och jobba i Vellinge kommun. För oss är mod, trovärdighet, glädje och omtanke viktigt för att trivas på arbetet och i vardagen. Våra medarbetare är vana vid korta beslutsvägar, goda utvecklingsmöjligheter och bra ledare (alla chefer får ledarskapsutbildning). Läs allt om försäkringar, tjänstepension och andra förmåner på Vellinge.se/jobba-hos-oss.

Kontaktpersoner

Sigrid Rosenquist, Biträdande elevhälsochef
Mobiltelefon: 0733555779
Telefon: 040-6354779