Hoppa till innehåll

Södervång söker Specialpedagog

Om arbetsplatsen

Om arbetsplatsen Vellinge kommun med sina ca 36 500 invånare ligger mitt i den expansiva Öresundsregionen. Hos oss har du nära till både naturen och en stor arbetsmarknad. Vi är stolta över några av Sveriges finaste stränder, nöjda invånare, ett välmående näringsliv och ett rikt kultur- och föreningsliv. Läs mer på Vellinge.se

Vi arbetar efter vår värdegrund; mod, trovärdighet, omtanke och glädje!

Det grundläggande synsättet, som genomsyrar både organisationen och målen för verksamheten, är att lärande är en livslång process som startar i tidig ålder. Det innebär att du blir en viktig del i barnens utveckling och lärande och får följa med i utvecklingen.

Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos oss får du arbeta i en miljö och kultur som utmärker sig av en hög ambition, höga förväntningar och goda arbetsförutsättningar.

Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare som tillgodoser utvecklingsmöjligheter och kompetensbehov, inte minst i form av en stor satsning på kollegialt lärande och gemensamt utvecklingsprogram.

I Vellinge kommun fokuserar vi även på att verka för hållbar utveckling och som ett led i detta satsar vi kraftigt på våra förskole- och skolkök. Som enda kommun i landet är alla våra kommunala skolor och förskolor KRAV-certifierade på nivå två och i ekomatsligan ligger vi i topp.

Arbetsbeskrivning

Som specialpedagog på Södervång arbetar du utifrån dina kunskaper för att i stort gynna det pedagogiska arbetet i grupp och ger dina kollegor verktyg kring olika lärsituationer. Du är ett konsultativt stöd till arbetslagen och enskilda kollegor och är behjälplig i målsättning och det stödjande arbetet.

Vi tror att du är en mästare på att bygga goda relationer med såväl elever och pedagoger som vårdnadshavare och skolledning. Vi söker en medarbetare som är drivande och har erfarenhet av att leda övergripande processer. Ditt perspektiv är tvärprofessionellt och ditt fokus ligger på det förebyggande och främjande.

Du känner dig trygg i styrdokumentens krav på stöd och dokumentation. Du kan göra kvalificerade observationer av undervisning och analytiskt återkoppla och slutsatser till kollegor tydligt och på ett sätt som upplevs som ett stöd i utvecklingsarbetet.

Du upprätthåller goda kontakter med våra externa aktörer och vet till vem du ska vända dig med olika frågeställningar. Du har lätt för att skapa och bibehålla goda relationer och är prestigelös.

Du vill tillsammans med skolledning driva skolutveckling.

Du kommer att ingå i Södervångskolans elevhälsoteamet tillsammans med flera andra specialpedagoger, kurator, skolsköterska och skolpsykolog. Tillsammans med dina kollegor ansvarar du för skolans verksamhet håller en hög specialpedagogisk kvalitet och kompetens.

Kvalifikationer

Specialpedagog - Krav Behörig och legitimerad grundskollärare med påbyggnadsutbildning till specialpedagog.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2020-08-10
Tillträde snarast
Anställningens längd: Tillsvidare

Ansökan

Ansök senast: 2020-07-31
Referensnummer: C40092

Sök jobbet här

Antal tjänster

1

Övrigt

Vi vill att det ska kännas bra både att bo och jobba i Vellinge kommun. För oss är mod, trovärdighet, glädje och omtanke viktigt för att trivas på arbetet och i vardagen. Våra medarbetare är vana vid korta beslutsvägar, goda utvecklingsmöjligheter och bra ledare (alla chefer får ledarskapsutbildning). Läs allt om försäkringar, tjänstepension och andra förmåner på Vellinge.se/jobba-hos-oss.

Kontaktpersoner

Monica Ekholm, Vikarierande rektor
Telefon: 040-425690