Aktivitetsledare

Om arbetsplatsen

Vellinge kommun med sina ca 36 500 invånare ligger mitt i den expansiva Öresundsregionen. Hos oss har du nära till både naturen och en stor arbetsmarknad. Vi är stolta över några av Sveriges finaste stränder, nöjda invånare, ett välmående näringsliv och ett rikt kultur- och föreningsliv. Läs mer på Vellinge.se

Vi arbetar efter vår värdegrund; mod, trovärdighet, omtanke och glädje!

Vellinge kommun med sina ca 35 500 invånare ligger mitt i den expansiva Öresundsregionen. Hos oss har du nära till både naturen och en stor arbetsmarknad. Vi är stolta över några av Sveriges finaste stränder, nöjda invånare, ett välmående näringsliv och ett rikt kultur- och föreningsliv. Läs mer på Vellinge.se

Arbetsbeskrivning

Den dagliga verksamheten arbetar med sinnesstimulerande aktiviteter såsom rörelse, snoezele, kommunikation, kök och musik. Som aktivitetsledare ansvarar du för planering och genomförande av aktiviteten samt att stödja individen att bli så delaktig och självständig som möjligt.

Kvalifikationer

Du har förmåga att arbeta med ett salutogent förhållningssätt där individens styrkor och resurser tas tillvara. Du är lugn, initiativrik, kreativ och ansvarstagande. Du har god förmåga att skapa trygga relationer, har lätt att möta nya människor och har en glad och positiv inställning. Tillsammans med dina kollegor ansvarar du för att ge en god planering och struktur för att möjliggöra delaktighet och självständighet för deltagarna. Du behöver vara lyhörd och flexibel då du arbetar både gentemot individer och grupp. Du ska ha en god förmåga att ta egna beslut, samarbeta och är nyfiken på utveckling.

Du har ett tydligt fokus på vikten av ett gott samarbete. Du har förmåga att på ett nyfiket och positivt sätt uppmärksamma andras synpunkter och kompetens samt ger dem utrymme i gruppen på ett sätt som gynnar helheten. Du har förmågan att komma med nya idéer på aktiviteter eller arbetssätt och kan genomföra idéerna till verklighet. Du kan dela med dig av din erfarenhet och kunskap på ett pedagogiskt sätt. Du har förmåga att identifierar och utveckla relationer.

Du har en god kunskap och erfarenhet av arbete med tydliggörande pedagogik-TEACCH. Du har erfarenhet av att arbeta med bildstödet Widget samt kunskap om metoden samtalsmattan för att skapa en struktur av dagen samt möjliggöra en god kommunikation. Du har kunskap och erfarenhet av att arbeta med TAKK-tecken som stöd.

Du har ett tekniskt intresse och kunskap för att möjliggöra kommunikation, struktur och motivation.

Du dokumenterar enligt gällande lagstiftning i verksamhetssystemet LifeCare.

Erfarenhet av att arbeta med målgruppen inom LSS är ett krav. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2020-04-20

Ansökan

Ansök senast: 2020-02-14
Referensnummer: C34858

Sök jobbet här

Antal tjänster

1

Kontaktpersoner

Jonna Rosenqvist, Enhetschef LSS Daglig verksamhet
Telefon: 040-425664