Hoppa till innehåll

Elevresurs med diabetesansvar

Om arbetsplatsen

Vellinge kommun med sina ca 36 500 invånare ligger mitt i den expansiva Öresundsregionen. Hos oss har du nära till både naturen och en stor arbetsmarknad. Vi är stolta över några av Sveriges finaste stränder, nöjda invånare, ett välmående näringsliv och ett rikt kultur- och föreningsliv. Läs mer på Vellinge.se

Vi arbetar efter vår värdegrund; mod, trovärdighet, omtanke och glädje!

Utbildningsavdelningen ansvarar för ett Lärcenter med vuxenutbildningen i Vellinge kommun. Det grundläggande synsättet, som genomsyrar både organisationen och målen för verksamheten, är att lärande är en livslång process som startar i tidig ålder. Det innebär att du blir en viktig del i barnens utveckling och lärande och får följa med i utvecklingen.

Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos oss får du arbeta i en miljö och kultur som utmärker sig av en hög ambition, höga förväntningar och goda arbetsförutsättningar.

Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare som tillgodoser utvecklingsmöjligheter och kompetensbehov, inte minst i form av en stor satsning på kollegialt lärande och gemensamt utvecklingsprogram.

I Vellinge kommun fokuserar vi även på att verka för hållbar utveckling och som ett led i detta satsar vi kraftigt på våra förskole- och skolkök. Som enda kommun i landet är alla våra kommunala skolor och förskolor KRAV-certifierade på nivå två och i ekomatsligan ligger vi i topp.

Herrestorpskolan är Qualis-certifierad och ligger i ett populärt område i norra delen av Vellinge tätort. Buss till och från Malmö går 3-4 gånger i timmen. Skolan byggdes under 2017-18 ut till en tvåparallellig F-9 skola och hösten 2019 invigdes vår nya sporthall.

Arbetsbeskrivning

Vi söker dig som ser glädje i att tillsammans med oss på Herrestorpskolan arbeta för alla elevers rätt till en positiv utveckling.

Som elevresurs är du i huvudsak knuten till en årskurs under skoldagen och arbetar (efter överenskommelse) på fritidshemmet under eftermiddagen. I denna tjänst ingår ett diabetesansvar som innebär att du har ansvar för att hjälpa elever med diabetes under skoldagen. Du kommer få utbildning och överlämning från nuvarande medarbetare. Det är självklart meriterande om du har erfarenhet inom området.

Eleverna med diabetes går i olika årskurser vilket innebär varierade dagar med olika typer av arbetsuppgifter. Du kommer att ha nära kontakt med vårdnadshavare till berörda elever och kommunikationen blir en viktig del av ditt arbete.

När du inte är upptagen med arbetsuppgifter knutna till eleverna med diabetes arbetar du som elevresurs i en och samma årskurs. Detta innebär att du på lektioner och raster stöttar eleverna i deras utveckling, både socialt och kunskapsmässigt.

Tjänsten kan efter överenskommelse vara på 75-100%, vilket innebär en möjlighet till kortare dagar (8.00-14.00) om du inte är intresserad av att arbeta på fritidshemmet på eftermiddagen.

Kvalifikationer

Erfarenhet av arbete inom skola. Pedagogisk utbildning är meriterande, likaså erfarenhet av diabetes.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2022-02-01
Tillträde efter överenskommelse. Tjänsten är till att börja med ett vikariat på en termin men kan komma att bli tillsvidare.
Slutdatum: 2022-06-15
Anställningens längd: 3-6 månader

Ansökan

Ansök senast: 2021-12-16
Referensnummer: C69136

Sök jobbet här

Antal tjänster

1

Övrigt

Vi vill att det ska kännas bra både att bo och jobba i Vellinge kommun. För oss är mod, trovärdighet, glädje och omtanke viktigt för att trivas på arbetet och i vardagen. Våra medarbetare är vana vid korta beslutsvägar, goda utvecklingsmöjligheter och bra ledare (alla chefer får ledarskapsutbildning). Läs allt om försäkringar, tjänstepension och andra förmåner på Vellinge.se/jobba-hos-oss.

Kontaktpersoner

Per Blomgren, Biträdande rektor
Telefon: 040-425514