Hoppa till innehåll

Herrestorpskolan söker fritidspedagog/fritidsledare

Om arbetsplatsen

Vellinge kommun med sina ca 36 500 invånare ligger mitt i den expansiva Öresundsregionen. Hos oss har du nära till både naturen och en stor arbetsmarknad. Vi är stolta över några av Sveriges finaste stränder, nöjda invånare, ett välmående näringsliv och ett rikt kultur- och föreningsliv. Läs mer på Vellinge.se

Vi arbetar efter vår värdegrund; mod, trovärdighet, omtanke och glädje!

Utbildningsavdelningen ansvarar för ett Lärcenter med vuxenutbildningen i Vellinge kommun. Det grundläggande synsättet, som genomsyrar både organisationen och målen för verksamheten, är att lärande är en livslång process som startar i tidig ålder. Det innebär att du blir en viktig del i barnens utveckling och lärande och får följa med i utvecklingen.

Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos oss får du arbeta i en miljö och kultur som utmärker sig av en hög ambition, höga förväntningar och goda arbetsförutsättningar.

Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare som tillgodoser utvecklingsmöjligheter och kompetensbehov, inte minst i form av en stor satsning på kollegialt lärande och gemensamt utvecklingsprogram.

I Vellinge kommun fokuserar vi även på att verka för hållbar utveckling och som ett led i detta satsar vi kraftigt på våra förskole- och skolkök. Som enda kommun i landet är alla våra kommunala skolor och förskolor KRAV-certifierade på nivå två och i ekomatsligan ligger vi i topp.

Herrestorpskolan är Qualis-certifierad och ligger i ett populärt område i norra delen av Vellinge tätort. Buss till och från Malmö går 3-4 gånger i timmen. Skolan byggdes under 2017-18 ut till en tvåparallellig F-9 skola och hösten 2019 invigdes vår nya sporthall.

Arbetsbeskrivning

Är du en person som är lyhörd och flexibel, har nya idéer och ett positivt förhållningssätt? Då är du kanske en av våra nästa pedagoger. Herrestorpskolan söker nu en fritidspedagog/fritidsledare med extra fokus på rastaktiviteter till vår verksamhet. Du har ett stort engagemang för att skapa meningsfulla rastaktiviteter samt bidra till en stimulerande fritidsverksamhet för våra elever på skolan.

Du har god struktur, duktig på att se lösningar och är flexibel. Du har förmåga att samarbeta och delta aktivt i ett arbetslag. Du har förmåga att skapa goda relationer och har ett positivt förhållningssätt gentemot barn, föräldrar och kollegor.

Du kommer bli en del av arbetslaget som ansvarar för verksamheten på fritidshem F-3. I arbetet som fritidspedagog/fritidsledare ingår ett stort värdegrundsarbete med att utveckla barnen i sociala sammanhang. Du kommer också att arbeta integrerat i skolverksamheten under skoltid tillsammans med klasslärarna i åk F-3. Det innebär att samplanera, genomföra och utvärdera skol- och fritidsverksamhet. Vi arbetar i arbetslag och för oss är arbetsglädje och samarbete viktiga ledord.

Vi vill tillsammans skapa en helhetssyn på elevens utveckling och lärande.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad fritidspedagog eller fritidsledare. Meriterande om du har erfarenhet av organiserad uteverksamhet/rastaktiviteter.

Du har intresse för att tillsammans med oss skapa en skola där eleverna känner trygghet och nyfikenhet, för att under goda förutsättningar utveckla sina förmågor.

Du har ett inkluderande förhållningssätt och möter varje barn utifrån individuella förutsättningar och behov.

Vi önskar att du har goda ledaregenskaper, gillar utmaningen med att leda barngrupper, är kreativ, initiativrik och vill vara med och utveckla våra fritidshem.

Du har förmåga att skapa trygghet och förtroende både hos barn och deras föräldrar.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2021-08-06
Tillträde efter överenskommelse
Anställningens längd: Tillsvidare

Ansökan

Ansök senast: 2021-04-10
Referensnummer: C51300

Sök jobbet här

Antal tjänster

1

Övrigt

Vi vill att det ska kännas bra både att bo och jobba i Vellinge kommun. För oss är mod, trovärdighet, glädje och omtanke viktigt för att trivas på arbetet och i vardagen. Våra medarbetare är vana vid korta beslutsvägar, goda utvecklingsmöjligheter och bra ledare (alla chefer får ledarskapsutbildning). Läs allt om försäkringar, tjänstepension och andra förmåner på Vellinge.se/jobba-hos-oss.

Kontaktpersoner

Carin Davidsson, Rektor
Telefon: 040-425020