Hoppa till innehåll

Planarkitekt

Om arbetsplatsen

Vellinge kommun med sina ca 36 500 invånare ligger mitt i den expansiva Öresundsregionen. Hos oss har du nära till både naturen och en stor arbetsmarknad. Vi är stolta över några av Sveriges finaste stränder, nöjda invånare, ett välmående näringsliv och ett rikt kultur- och föreningsliv. Läs mer på Vellinge.se. Vi arbetar efter vår värdegrund; mod, trovärdighet, omtanke och glädje! Samhällsbyggnadsavdelningen består av ca 120 anställda som arbetar på sex verksamheter; Plan & Bygg, Miljö, Tekniska, Fritid, Kultur och Fastighet samt enheten Trygghet & Säkerhet. Avdelningen arbetar gemensamt för en hållbar kommun med en god livsmiljö för alla som bor, verkar och besöker Vellinge. Avdelningen ansvarar för samhällsplaneringen och den strategiska och hållbara utvecklingen.

Arbetsbeskrivning

Du kommer att arbeta som handläggande planarkitekt med ansvar för planuppdrag och projekt. Uppdragen sker ofta på initiativ från externa exploatörer där du kommer att ha rollen som kommunens handläggare. Du kommer att hålla samråd med sakägare samt ge råd och upplysningar om planfrågor till näringsliv, byggherrar och kommuninvånare. Du kommer självständigt att driva utredningar och planärenden men även i samverkan med kollegorna inom planenheten och samhällsbyggnadsavdelningen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleutbildning inom arkitektur eller fysisk planering eller annan likvärdig utbildning med goda kunskaper om detaljplaneprocessen och plan- och bygglagen. Som person är du kreativ, kommunikativ och har analytisk förmåga. Du är engagerad och lyhörd. Vi vill att du har ett stort engagemang för ett hållbart samhällsbyggande. Vi förutsätter att du har lätt för att uttrycka dig i tal, skrift och bild. Vi värdesätter att du har förmåga att ta egna initiativ och är serviceinriktad. Förmåga att arbeta självständigt och i grupp är en förutsättning. Att kunna skapa goda relationer är viktigt, eftersom arbetet innebär många kontakter med olika intressenter. Erfarenhet från GIS och modulen Geosecma fysisk planering är meriterande då det är den miljön vi arbetar i. Du är van att leda stora projektgrupper bestående av både externa planförfattare, konsultutredare, exploatörer, tjänstemän inom kommunen och där skapa en känsla av att uppnå samling runt det bästa för både projektet och platsen. Erfarenhet från kommunalt arbete med fysisk planering i en politiskt styrd organisation är mycket meriterande.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse
Anställningens längd: Tillsvidare

Ansökan

Ansök senast: 2021-06-23
Referensnummer: C57722

Sök jobbet här

Antal tjänster

1

Övrigt

Vi vill att det ska kännas bra både att bo och jobba i Vellinge kommun. För oss är mod, trovärdighet, glädje och omtanke viktigt för att trivas på arbetet och i vardagen. Våra medarbetare är vana vid korta beslutsvägar, goda utvecklingsmöjligheter och bra ledare (alla chefer får ledarskapsutbildning). Läs allt om försäkringar, tjänstepension och andra förmåner på Vellinge.se/jobba-hos-oss.

Kontaktpersoner

Mentor Demjaha, Plan- och bygglovschef
Telefon: 0709-915015