Arbete och Etableringscoach- Praktisk handledare

Om arbetsplatsen

Vellinge kommun med sina ca 35 500 invånare ligger mitt i den expansiva Öresundsregionen. Hos oss har du nära till både naturen och en stor arbetsmarknad. Vi är stolta över några av Sveriges finaste stränder, nöjda invånare, ett välmående näringsliv och ett rikt kultur- och föreningsliv. Läs mer på Vellinge.se

Vi arbetar efter vår värdegrund; mod, trovärdighet, omtanke och glädje! Arbete och Etablering är en kommunal verksamhet inom Individ- och Familjeomsorgen som riktar sig till vuxna personer i behov av stöd, coachning och matchning för att närma sig den reguljära arbetsmarknaden. Ett av enhetens mål är att öka sysselsättningsgraden för personer som står långt ifrån arbetsmarknaden. En Arbete och etableringscoach med inriktning arbetsmarknadsinsatser ska tillsättas för att komplettera befintliga verksamheter.

Arbetsbeskrivning

Arbete och etableringscoach med inriktning arbetsmarknadsinsatser ska arbeta med handledning av klienter som befinner sig utanför den reguljära arbetsmarknaden. I tjänsten ingår praktisk handledning på arbetsstationer på kommunens Arbetscentrum där det finns snickeri, måleri, syateljé och serviceteam som utför arbeten till kommunens olika verksamheter. Arbetsuppgifterna på stationerna styrs av beställningar från kommunala verksamheter samt kunskapen som finns bland deltagare. Målgruppen är personer som står långt ifrån den reguljära arbetsmarknaden, så som nyanlända och personer anställda genom någon av arbetsförmedlingens arbetsmarknadsinsatser. Arbetet kommer att innebära handledning vidare mot den reguljära arbetsmarknaden, motiverande samtal och individuellt anpassad coachning utifrån klientens behov.

Vi förväntar oss att du arbetar med hög grad av självständighet och har en god samarbetsförmåga. Du ska trivas med att ta en ledande roll och att ge praktiska instruktioner på arbetsstationerna. Du ska också själv vara beredd att ta på dig arbetskläder och arbeta tillsammans med deltagarna som en operativ handledare och förebild. Arbetet innefattar mycket samverkan med både kollegor, interna och externa parter för att så många klienter så möjligt ska bli självständiga och självförsörjande. Du erbjuds ett arbete i en utvecklingsinriktad organisation med ambitiösa, engagerade och målmedvetna kollegor. Vi ser kompetensutveckling som en naturlig del av arbetet.

Kvalifikationer

Utbildning - Meriterande / Fördel Högskoleexamen eller erfarenhet som motsvarar utbildningskravet inom samhällsvetenskapliga ämnen

Erfarenhet / Kunskap - Krav Arbetslivserfarenhet inom praktiska områden enligt arbetsbeskrivning Erfarenhet av föreningsliv. Erfarenhet av näringsliv

Erfarenhet / Kunskap - Meriterande / Fördel Erfarenhet av att driva projekt Erfarenhet av att ha arbetat inom socialtjänsten Kulturell erfarenhet

Flexibel - 1 Anpassar med lätthet sitt arbetssätt efter ändrade förutsättningar. Agerar prestigelöst i samband med förändringar. Agerar för att främja sin egen utveckling och fortsatta lärande.

Prioritering - 2 Prioriterar med lätthet bland en mängd olika arbetsuppgifter för att göra dem i rätt ordning utifrån vad som är viktigast för organisationen. Skiftar enkelt mellan arbetsuppgifter när prioriteringsordningen förändras.

Självgående - 3 Kan arbeta utan i förväg fastställda rutiner eller vägledning. Identifierar och genomför aktiviteter som leder i målets riktning. Styr självständigt sitt arbete vad gäller att prestera resultat och välja arbetsmetod. Fattar nödvändiga beslut inom sitt ansvarsområde.

Helhetssyn - 4 Identifierar hur organisationens delar påverkar varandra. Ser hur händelser utanför organisationen kan komma att påverka den. Ser samband mellan olika system. Agerar utifrån en helhetssyn för organisationens bästa.

Kommunikativ (muntlig) - 5 Uttrycker sig välformulerat och tydligt i tal. Försäkrar sig om att mottagaren har uppfattat budskapet korrekt. Anpassar kommunikationen till situation och mottagare. Lyssnar aktivt på andra och ställer frågor för att få förtydliganden. Använder tonläge och kroppsspråk för att förstärka budskapet.

Samarbete - 6 Uppmärksammar andras synpunkter och kompetens samt ger dem utrymme i gruppen på ett sätt som gynnar helheten. Identifierar och utvecklar relationer. Bidrar till att förtydliga för gruppen dess arbetsuppgifter och mål. Delar med sig av sin kunskap.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2020-04-01
Snarast enligt överenskommelse
Anställningens längd: Tillsvidare

Ansökan

Ansök senast: 2020-03-30
Referensnummer: C36518

Sök jobbet här

Antal tjänster

1

Övrigt

Vi vill att det ska kännas bra både att bo och jobba i Vellinge kommun. För oss är mod, trovärdighet, glädje och omtanke viktigt för att trivas på arbetet och i vardagen. Våra medarbetare är vana vid korta beslutsvägar, goda utvecklingsmöjligheter och bra ledare (alla chefer får ledarskapsutbildning). Läs allt om försäkringar, tjänstepension och andra förmåner på Vellinge.se/jobba-hos-oss.

Kontaktpersoner

Nancy Diaz Afzali , Verksamhetschef
Telefon: 0406354221