Hoppa till innehåll

Samordnande trygghetsvärd

Om arbetsplatsen

Inom trygghetsverksamheten finns bland annat kommunens trygghetsvärdar, det övergripande och strategiska brottsförebyggande och trygghetsskapande arbetet samt det strategiska interna säkerhetsarbetet.

Trygghetsvärdarna syftar till att öka närvaron i det offentliga rummet, stärka den formella kontrollen och arbetar med att utveckla det brottsförebyggande och trygghetsskapande arbetet i kommunen tillsammans med medborgare, näringsliv, civilsamhället, polis och andra samverkansaktörer. Det övergripande målet är att minska brottsligheten och arbeta för tryggheteten i kommunen.

Arbetsbeskrivning

Som operativ samordnare för trygghetsvärdarna är det en självklarhet att ha nära kontakt med arbetsgruppen och att vara lyhörd både kring medarbetarens och verksamhetens behov. I rollen tar du ansvar för det gemensamma resultatet och strävar efter att verksamhetens mål uppnås. Du arbetar med att planera och fördela arbetet tillsammans med trygghetschefen för kommunens trygghetsvärdar. Detta innebär bland annat arbetsledande uppgifter så som schemaläggning, planering och uppföljning av verksamheten och dess fokusområden. Arbetet innebär även att vara ett verksamhetsstöd inom det interna säkerhetsarbetet och nära samverkan med fastighet utifrån lås, larm och bevakningsfrågor.

Uppdraget som samordnare för trygghetsvärdar innebär också att du arbetar ute på plats i kommunen som trygghetsvärd med det brottsförebyggande och trygghetsskapande arbetet med samhällsnyttan i fokus. Du arbetar för att skapa goda relationer med boende, polis, bevakningsföretag, föreningar, näringsliv och andra kommunala verksamheter.

Arbetstiderna är förlagda alla dagar om året och inkluderar dag-, kvälls- och helgarbete. Arbetstiderna kan komma att justeras efterhand som arbetssättet utvärderas samt beroende av det rådande behovet i kommunen.

Rekrytering sker löpande.

Kvalifikationer

För att trivas i rollen som samordnare och trygghetsvärd behöver du vara positiv, lösningsinriktad och initiativtagande. Vi lägger stor vikt vid din samarbetsförmåga och dina personliga egenskaper. Kommunens värdegrund, glädje, mod och trovärdighet och omtanke är självklara ledord för hur du genomför ditt uppdrag.

Krav: • Fullständig gymnasieutbildning • B-körkort • Behärska svenska i tal och skrift • Goda simkunskaper

Meriterande: • Eftergymnasial kurs/utbildning inom områden så som säkerhet, trygghet och socialt arbete eller annan likvärdig kurs/utbildning • Arbetslivserfarenhet inom socialt arbete alternativt inom området trygghet och säkerhet, exempelvis inom fritidsverksamhet, sjukvården, bevakningsbranschen eller annan erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärd • Tidigare uppdrag som samordnare eller erfarenhet av arbetsledning • Erfarenhet av eller utbildning inom analys, uppföljning eller verksamhetsutveckling • Utbildning i hjärt-lungräddning • Erfarenhet av att använda informations- och rapporteringssystem. • Behärskar flera språk

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde sker enligt överenskommelse
Anställningens längd: Tillsvidare

Ansökan

Ansök senast: 2023-04-03
Referensnummer: C127458

Sök jobbet här

Antal tjänster

1

Övrigt

Vi vill att det ska kännas bra både att bo och jobba i Vellinge kommun. För oss är mod, trovärdighet, glädje och omtanke viktigt för att trivas på arbetet och i vardagen. Våra medarbetare är vana vid korta beslutsvägar, goda utvecklingsmöjligheter och bra ledare (alla chefer får ledarskapsutbildning). Läs allt om försäkringar, tjänstepension och andra förmåner på Vellinge.se/jobba-hos-oss.

Kontaktpersoner

Sanna Quirico Rosenqvist, Trygghetschef
Telefon: 040425415