Hoppa till innehåll

Kontaktperson

Arbetsbeskrivning

De flesta personer behöver en vän att prata och umgås med men vi har alla olika förutsättningar att knyta sociala kontakter. De människor som lever med en livslång funktionsnedsättning har kanske i det dagliga livet få sociala kontakter utöver anhöriga och personal. Kontaktpersonens främsta uppgift är att vara medmänniska, en vän att umgås med, som har tid och tålamod och som går att lita på. Vad kontaktpersonsparet gör beror på vad man tillsammans kommer fram till. När träffarna sker beror helt på när båda parter kan. Vanligtvis träffas paret 2-4 ggr i månaden, men det är som sagt en överenskommelse mellan er båda. Handledning erbjuds.

Kvalifikationer

Du som är över 18 år och intresserad av att göra en social insats. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Alla tilltänkta kontaktpersoner kontrolleras i brotts- och socialregister. Hör av dig för mer information och ett personligt möte där du får chansen att berätta vem du är och vad du kan erbjuda.

Just nu har vi behov av att rekrytera fler kontaktpersoner. Kontaktpersoner önskas åt flera personer och här följer ett urval:

Man mellan trettio och femtio år önskas åt man med önskemål om någon att hitta på roliga saker med, såsom bio, pubbesök, restaurangbesök men också för samtal och att utöka sitt sociala nät.

Kvinna mellan 25-30 år önskas åt ung kvinna som har få sociala kontakter men som önskar att bryta sin isolering. En vän att anförtro sig åt samt att erbjudas aktiviteter som kan vara svåra att göra ensam.

Kvinna i 45 års åldern önskar en kvinnlig kontaktperson i liknande ålder, få kontakter och önskar att bryta sin isolering. Intressen som att gå promenader och göra utflykter tillsammans.

Man 25 år önskar en kontaktperson i passande ålder för att bryta sin isolering. Alla aktiviteter är av intresse då upplevelser saknas. Gärna att gå på fotboll och ingå i olika grupperingar och sammanhang,

Man 70+ önskar att träffa en kontaktperson varje vecka för att bryta sin isolering och träffa någon i och utanför sitt boende.

Kvinna 50+ önskar en kontaktperson att träffa och erbjudas promenader, utfärder och fikabesök mm, du som söker får gärna ha tillgång för egen bil. Gillar även att baka och laga mat tillsammans.

Kille i tonåren boende i Vellinge söker en kontaktperson för att hitta på roliga saker tillsammans med. Han önskar att komma ut i samhället och se sig omkring. Att umgås och samtala med.

Man i 30 års åldern med stort intresse av att spela Flipper och tv spel önskar en manlig kontaktperson . Andra intressen är att besöka simhallen och att promenera. En fördel är att ha kunskap och erfarenhet om autismspektrumtillstånd.

50 årig man önskar en kontaktperson som har erfarenhet av tydliggörande pedagogik och kommunikation. För att kommunikationen ska fungera så behöver mannen visuellt stöd och förutsägbarhet. Handledning från boendepersonal erbjuds löpande.

I alla uppdragen finns möjlighet till handledning och stöd från samordnare och övrig pedagogisk personal.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Timavlönad
Tillträde: Ingen egentlig anställning utan ett arvoderat förtroendeuppdrag

Ansökan

Ansök senast: 2021-03-11
Referensnummer: C49617

Sök jobbet här

Antal tjänster

1

Övrigt

Vi vill att det ska kännas bra både att bo och jobba i Vellinge kommun. För oss är mod, trovärdighet, glädje och omtanke viktigt för att trivas på arbetet och i vardagen. Våra medarbetare är vana vid korta beslutsvägar, goda utvecklingsmöjligheter och bra ledare (alla chefer får ledarskapsutbildning). Läs allt om försäkringar, tjänstepension och andra förmåner på Vellinge.se/jobba-hos-oss.

Kontaktpersoner

Charlotta Witt, Samordnare kontaktpersons verksamheten
Mobiltelefon: 0709-915679
Telefon: 040-425679