Hoppa till innehåll

Seniorkontakter

Arbetsbeskrivning

Myndighet vård och omsorg i Vellinge söker två stycken seniorkontakter. Seniorkontakterna ingår organisatoriskt i myndighetsenheten som ett projekt för att bryta ofrivillig ensamhet genom att stödja äldre kommuninvånare att ta del av utbud inom aktivitetshusen, pensionärsföreningarna, kyrkan etc. Seniorkontakterna är en förlängd arm till äldre- och anhöriglots. Målet är att få ut så många äldre personer som möjligt i samvaro. Seniorkontakterna är inte samvaron utan ska vara ett verktyg för att stödja och motivera personer att komma i annan mer långsiktig samvaro. Seniorkontakterna arbetar ute i våra verksamheter, är synliga, sociala och knyter nya kontakter med våra äldre kommuninvånare. Varannan vecka hålls ett möte med äldre-anhöriglots där man hjälps åt att utveckla uppdraget. En gång i månaden medverkar man på möte med enhetschef.

Välkommen in med din ansökan!

Kvalifikationer

Kvalifikationer - 5 Du gillar att möta människor, har en positiv grundsyn och en god samarbetsförmåga med en egen drivkraft. För att lyckas med uppdraget behövs förmåga att skapa tydlighet och förtroende. I mötet med kommuninvånarna är ett värdigt bemötande och ett varmt intresse för arbete med människor mycket viktigt.

Arbetet ställer vidare krav på självständighet, ett strukturerat arbetssätt, flexibilitet och ansvarskännande och god förmåga att kommunicera på ett tydligt och förtroendefullt sätt, såväl i tal som i skrift.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Körkort B är ett krav Antal tjänster: 2 Omfattning 80% Projektanställning från och med 230102 eller enligt överenskommelse till och med 231231

Ansvarstagande - 5 Tar självständigt ansvar för egna arbetsuppgifter i såväl framgång som motgång. Tar även ansvar för det gemensamma resultatet och gör det som behöver göras för att organisationen ska uppnå sina mål. Kommer med förslag på lösningar. Erkänner misstag och arbetar för att rätta till dem. Håller tidsramar.

Initiativtagande - 5 Tar initiativ och kommer med nya förslag till arbetssätt. Sätter igång aktiviteter mot ett önskat resultat. Argumenterar för och förklarar varför aktiviteterna ska genomföras.

Kommunikativ (muntlig) - 5 Uttrycker sig välformulerat och tydligt i tal. Försäkrar sig om att mottagaren har uppfattat budskapet korrekt. Anpassar kommunikationen till situation och mottagare. Lyssnar aktivt på andra och ställer frågor för att få förtydliganden. Använder tonläge och kroppsspråk för att förstärka budskapet.

Självgående - 5 Kan arbeta utan i förväg fastställda rutiner eller vägledning. Identifierar och genomför aktiviteter som leder i målets riktning. Styr självständigt sitt arbete vad gäller att prestera resultat och välja arbetsmetod. Fattar nödvändiga beslut inom sitt ansvarsområde.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Deltid
Tillträde: 2023-01-30
Enligt överenskommelse.
Slutdatum: 2023-12-31
Anställningens längd: 6 månader eller längre

Ansökan

Ansök senast: 2023-01-29
Referensnummer: C119202

Sök jobbet här

Antal tjänster

2

Övrigt

Vi vill att det ska kännas bra både att bo och jobba i Vellinge kommun. För oss är mod, trovärdighet, glädje och omtanke viktigt för att trivas på arbetet och i vardagen. Våra medarbetare är vana vid korta beslutsvägar, goda utvecklingsmöjligheter och bra ledare (alla chefer får ledarskapsutbildning). Läs allt om försäkringar, tjänstepension och andra förmåner på Vellinge.se/jobba-hos-oss.

Kontaktpersoner

Andjela Vuletic, Enhetschef
Telefon: 040-42 50 03