Hoppa till innehåll

Skanörs skola söker lärare i ENG SV/SVA

Om arbetsplatsen

Skanörs förskola, Skanörsgården och Skanörs skola bildar tillsammans Skanörs rektorsområde. En verksamhet som sträcker sig från ett års ålder upp till 16 år. Verksamheterna är fördelade på tre enheter, med en kort promenad mellan de olika byggnaderna. På Skanörs skola går elever från årskurs ett till nio.

Arbetsbeskrivning

Vi söker en legitimerad grundskollärare med behörighet att undervisa i årskurs 4-9.

Du är en trygg och tydlig ledare i klassrummet med förmågan att skapa en lärandemiljö där varje elev kan utvecklas optimalt. Som lärare hos oss bedriver du ett arbete som sätter elevens lärande i centrum.

Du är en engagerad lärare som kan inspirera och motivera eleverna i deras kunskapsutveckling. Du har höga förväntningar på eleverna och har förmåga att kommunicera dessa i en motiverande anda. Du utgår från elevernas perspektiv när du tillsammans med övrig personal och ledning organiserar, driver och utvecklar skolan.

Du har lätt för att samverka och du har god kommunikation - dina elever vet vad de kan, vart de ska och hur de ska ta sig dit. Som lärare på Skanörs skola ingår du i ett lärteam där du tillsammans med kollegor ansvarar för mentorskap i en årskurs.

Kvalifikationer

Utbildning - krav - Krav Lärarutbildning, lärarlegitimation.

Erfarenhet/kunskaper - krav - Krav Relationsorientering

Krav - meriterande - Meriterande / Fördel Handledarutbildning Lärarlyft (Skolverkets moduler)

Erfarenhet/kunskaper - meriterande - Meriterande / Fördel Undervisningserfarenhet Digitala läromedel/metoder Kollegialt lärande

Helhetssyn - 1 Identifierar hur organisationens delar påverkar varandra. Ser hur händelser utanför organisationen kan komma att påverka den. Ser samband mellan olika system. Agerar utifrån en helhetssyn för organisationens bästa.

Initiativtagande - 2 Tar initiativ och kommer med nya förslag till arbetssätt. Sätter igång aktiviteter mot ett önskat resultat. Argumenterar för och förklarar varför aktiviteterna ska genomföras.

Strukturerad - 3 Planerar, organiserar och prioriterar sitt arbete på ett effektivt sätt. Bygger strukturer som även andra kan arbeta utifrån. Sätter upp och håller tidsramar.

Kommunikativ (muntlig) - 4 Uttrycker sig välformulerat och tydligt i tal. Försäkrar sig om att mottagaren har uppfattat budskapet korrekt. Anpassar kommunikationen till situation och mottagare. Lyssnar aktivt på andra och ställer frågor för att få förtydliganden. Använder tonläge och kroppsspråk för att förstärka budskapet.

Flexibel - 5 Anpassar med lätthet sitt arbetssätt efter ändrade förutsättningar. Agerar prestigelöst i samband med förändringar. Agerar för att främja sin egen utveckling och fortsatta lärande.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2020-10-06
Referensnummer: C41938

Sök jobbet här

Antal tjänster

1

Övrigt

Tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden gått ut. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet i vår strävan att skapa ett optimalt team.

Vi vill att det ska kännas bra både att bo och jobba i Vellinge kommun. För oss är mod, trovärdighet, glädje och omtanke viktigt för att trivas på arbetet och i vardagen. Våra medarbetare är vana vid korta beslutsvägar, goda utvecklingsmöjligheter och bra ledare (alla chefer får ledarskapsutbildning). Läs allt om försäkringar, tjänstepension och andra förmåner på Vellinge.se/jobba-hos-oss.

Kontaktpersoner

Annica Olson Westerlind, Rektor
Telefon: 040-425530