Familjebehandlare

Om arbetsplatsen

Vi i Familjeteamet söker en familjebehandlare som är intresserad av att arbeta utifrån systemteoretisk grund och med evidensbaserad praktik. I Vellinge har vi en sammanhållen Individ- och Familjeomsorg med nära samverkan och korta beslutsvägar. Organisatoriskt tillhör Familjeteamet Omsorgsavdelningen, IFO Barn och Familj utförare. Vi är en arbetsgrupp som består av familjebehandlare, ungdomscoacher samt drogterapeut. Dessutom är vi socionomer som arbetar riktat mot våra Familjecentraler samt familjerättssekreterare som arbetar med familjerättsliga uppdrag och en föreståndare som arbetar på vårt stödboende. Du får möjlighet att arbeta i en grupp av positiva, engagerade kolleger med stort intresse av att utvecklas i sitt arbete och vara uppdaterade kring metoder, forskning och lagstiftning. Här finns humor, arbetsglädje, omtanke och ett tillåtande klimat. Vi lägger resurser och tid på att kompetensutvecklas utifrån de behov som finns i kommunen. Extern handledning är en självklarhet.

Arbetsbeskrivning

Familjeteamet i Vellinge kommun arbetar på uppdrag från socialtjänsten med biståndsbedömda insatser för barn och unga 0-20 år. Målgruppen är barn/unga och deras familjer med behov av stöd och insatser p g a relationsproblematik, bristande omsorgsförmåga och beteendeproblematik. Samtalen sker såväl i våra lokaler som vid hembesök och vi erbjuder våra familjer samtal kvällstid ett par dagar i veckan. En del insatser sker på gruppnivå såsom: CAP, BiFF eller CoS. Vi vill att du bidrar med tankar och kunskaper som kan vidareutveckla våra verksamheter samtidigt som du har en förmåga att utföra de arbetsuppgifter som omfattas i din tjänst. Uppdragen dokumenteras i Journal Digital.

Kvalifikationer

Socionom. Du ska ha erfarenhet av arbete med barn och familjer i behandling och det är en fördel om du har erfarenhet av tidigare arbete inom socialtjänsten. Som person är du analytisk och intresserad av att utveckla en verksamhet och aktivt ta ansvar för att bidra till att upprätthålla en kvalificerad öppenvård. Uppdragen är ofta omfattande och komplexa vilket kräver att du är resultatinriktad, uthållig och har förmåga att skapa och bibehålla motivation. Du behöver ha ett salutogent förhållningssätt. Du är flexibel och intresserad av att prova nya metoder i nära samarbete med dina kolleger. Du har god kommunikativ förmåga och lätt för att samarbeta och skapa relationer. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet. Som krav har vi att du har minst en av följande vidareutbildningar eller metoder: Grundläggande psykoterapiutbildning i Familjeterapi (steg 1), FFT, KIBB, MARTE MEO, IHF eller Nätverksledarutbildning. Dina personliga egenskaper och drivkrafter är vid sidan om din formella kompetens mycket viktiga och uppfyller du de formella kraven är du varmt välkommen att lämna in din ansökan.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2020-05-25
Anställningens längd: Tillsvidare

Ansökan

Ansök senast: 2020-02-28
Referensnummer: A933937

Sök jobbet här

Antal tjänster

1

Övrigt

Vi vill att det ska kännas bra både att bo och jobba i Vellinge kommun. För oss är mod, trovärdighet, glädje och omtanke viktigt för att trivas på arbetet och i vardagen. Våra medarbetare är vana vid korta beslutsvägar, goda utvecklingsmöjligheter och bra ledare (alla chefer får ledarskapsutbildning). Läs allt om försäkringar, tjänstepension och andra förmåner på Vellinge.se/jobba-hos-oss.

Kontaktpersoner

Gabriella Johansson, 1:e socialsekreterare/ Familjebehandlare
Telefon: 040-425004

Kajsa Friberg, Verksamhetschef
Telefon: 040-42 50 34

Facklig representant

Johanna Waldemarsson, Familjerättssekreterare
Telefon: 040- 42 51 12