Hoppa till innehåll

Mark och exploateringsingenjör

Arbetsbeskrivning

Som exploateringsingenjör kommer du att få stort eget ansvar att driva exploateringsprocesser i olika skeden. Din huvudsakliga arbetsuppgift är att företräda kommunen i samarbetet med fastighetsägare och andra intressenter genom hela samhällsbyggnadsprocessen från idé, tidiga skeden och detaljplanering, till byggklar mark och genomförande. Du är drivande i genomförandefrågor, upprättar och förhandlar om exploaterings- och marköverlåtelseavtal med byggmarknadens olika aktörer, gör exploateringskalkyler och medverkar i planarbetet. Du köper, säljer och genomför erforderliga fastighetsregleringar för samhällsbyggandet och kommer även vara kommunens representant i övriga markfrågor.

Kvalifikationer

Du som söker har: Akademisk utbildning - civilingenjör med inriktning mot samhällsbyggnad, lantmäteri eller har annan relevant utbildning som vi bedömer likvärdig Minst 5 års arbetslivserfarenhet inom området.

Erfarenhet av projektledning, upphandlingar samt kalkyl- och uppföljningsarbete. God kunskap och insikter i berörd lagstiftning samt erfarenheter av förhandlingar med olika intressenter. God kommunikationsförmåga och har lätt för att uttrycka dig såväl muntligt som skriftligt. Erfarenhet av att arbeta i en politiskt styrd organisation alternativt god kunskap om kommunverksamhet samt förståelse för politiska processer.

Som person har du ett starkt driv, ett stort engagemang samt en förmåga prioritera och att driva många projekt samtidigt. Andra viktiga egenskaper är samarbetsförmåga, flexibilitet, noggrannhet och att kunna arbeta självständigt. Det är viktigt att du drivs av ett samhällsengagemang, är kreativ och lösningsfokuserad samt trivs med att arbeta tillsammans med andra i ett öppet och tillåtande samarbetsklimat.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.
Anställningens längd: Tillsvidare

Ansökan

Ansök senast: 2022-01-17
Referensnummer: C72177

Sök jobbet här

Antal tjänster

1

Övrigt

Vi vill att det ska kännas bra både att bo och jobba i Vellinge kommun. För oss är mod, trovärdighet, glädje och omtanke viktigt för att trivas på arbetet och i vardagen. Våra medarbetare är vana vid korta beslutsvägar, goda utvecklingsmöjligheter och bra ledare (alla chefer får ledarskapsutbildning). Läs allt om försäkringar, tjänstepension och andra förmåner på Vellinge.se/jobba-hos-oss.

Kontaktpersoner

Börje Fennhagen, Fastighetschef
Telefon: 040-425377