Hoppa till innehåll

Förstelärare inom förskola samt förskollärare till Vellinge kommun

Om arbetsplatsen

Har du tankar och idéer om hur utbildning och undervisning ska gå till i förskolan och letar efter en arena att förverkliga dina idéer? Välkommen då med din ansökan till oss! I Vellinge söker vi nu fyra förstelärare i förskola fördelade på våra 5 verksamheter. Du som söker förstalärartjänst skall vara legitimerad sedan 4 år, vara en dokumenterat skicklig pedagog som genom din praktik och ledarskap vill utveckla verksamheten. Du skall leda och utveckla kollegorna och verksamheten genom att vara en förebild i hur utbildningen och undervisningen utformas för att alla barn skall utvecklas mot målen.

Vi söker också 4 legitimerade förskolelärare som tillsammans med kollegor vill arbeta för att skapa nyfikna och trygga barn.

Arbetsbeskrivning

Förstelärare inom förskola En förstelärare ska ha en nyckelroll vad avser det kollegiala lärandet i syfte att utveckla undervisningens och verksamhetens kvalitet utifrån vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet. Du utvecklar och kvalitetssäkrar planeringar, dokumentationer och bidrar med analyskompetens.

Tillsammans med andra förstelärare deltar du i kompetensutveckling som stärker och ger redskap i analys, målformulering och ledarskap I samarbete med rektor analyserar du resultat och utarbetar mål för att utveckla undervisningens kvalitet.

Förskollärare Som förskollärare ska ditt arbete genomsyras av ansvarstaganden och engagemang och du är en förebild för barnen. Vi ser gärna att du har ett reflekterande förhållningssätt och ett genomtänkt syfte i de aktiviteter ni skapar.

Kvalifikationer

Legitimerad förskollärare - Krav

Helhetssyn - 1 Identifierar hur organisationens delar påverkar varandra. Ser hur händelser utanför organisationen kan komma att påverka den. Ser samband mellan olika system. Agerar utifrån en helhetssyn för organisationens bästa.

Samarbete - 2 Uppmärksammar andras synpunkter och kompetens samt ger dem utrymme i gruppen på ett sätt som gynnar helheten. Identifierar och utvecklar relationer. Bidrar till att förtydliga för gruppen dess arbetsuppgifter och mål. Delar med sig av sin kunskap.

Ansvarstagande - 3 Tar självständigt ansvar för egna arbetsuppgifter i såväl framgång som motgång. Tar även ansvar för det gemensamma resultatet och gör det som behöver göras för att organisationen ska uppnå sina mål. Kommer med förslag på lösningar. Erkänner misstag och arbetar för att rätta till dem. Håller tidsramar.

Kommunikativ (muntlig) - 4 Uttrycker sig välformulerat och tydligt i tal. Försäkrar sig om att mottagaren har uppfattat budskapet korrekt. Anpassar kommunikationen till situation och mottagare. Lyssnar aktivt på andra och ställer frågor för att få förtydliganden. Använder tonläge och kroppsspråk för att förstärka budskapet.

Analytisk - 5 Identifierar ett problems olika beståndsdelar och ser sambanden dem emellan. Har förmågan att förstå konsekvenserna av olika lösningsförslag. Hittar den mest effektiva lösningen.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2023-01-10
Enligt överenskommelse
Anställningens längd: Tillsvidare

Ansökan

Ansök senast: 2022-12-13
Referensnummer: C113834

Sök jobbet här

Antal tjänster

8

Övrigt

Vi vill att det ska kännas bra både att bo och jobba i Vellinge kommun. För oss är mod, trovärdighet, glädje och omtanke viktigt för att trivas på arbetet och i vardagen. Våra medarbetare är vana vid korta beslutsvägar, goda utvecklingsmöjligheter och bra ledare (alla chefer får ledarskapsutbildning). Läs allt om försäkringar, tjänstepension och andra förmåner på Vellinge.se/jobba-hos-oss.

Kontaktpersoner

Monica Ekholm, Biträdande rektor
Telefon: 040-6354247

Maria Lindeberg, Professions-och kvalitetsutvecklare
Telefon: 040425605