Hoppa till innehåll

Familjerättssekreterare

Om arbetsplatsen

Vellinge kommun med sina ca 36 500 invånare ligger mitt i den expansiva Öresundsregionen. Hos oss har du nära till både naturen och en stor arbetsmarknad. Vi är stolta över några av Sveriges finaste stränder, nöjda invånare, ett välmående näringsliv och ett rikt kultur- och föreningsliv. Läs mer på Vellinge.se

Organisatoriskt tillhör Familjerätten Omsorgsavdelningen, IFO Barn och Familj utförare. På Familjerätten arbetar tre familjerättssekreterare. Arbetsplatsen präglas av en god stämning och ett gott samarbete!

Vi arbetar efter vår värdegrund; mod, trovärdighet, omtanke och glädje!

Arbetsbeskrivning

Arbetsuppgifterna består huvudsakligen av vårdnads-, boende- och umgängesutredningar samt samarbetssamtal. Du kommer också handlägga fader- och föräldraskapsutredningar, umgängesstöd, avtal och medgivandeutredningar samt uppföljningar avseende adoption. Arbetsuppgifterna är varierande och stimulerande.

Kvalifikationer

Du är socionom med vana av handläggning inom familjerätt och/eller socialtjänstens myndighetsutövning inom barn och familj.

Du uttrycker dig mycket väl i tal och skrift och är noggrann med att hålla uppsatta tidsramar. Arbetet kräver att du är ansvarstagande och har en mycket god förmåga att bedriva ett självständigt arbete samtidigt som du är duktig på att bedriva arbete i nära samarbete med interna och externa samarbetspartners. Du har en god analytisk förmåga och en förmåga att se situationer ur olika perspektiv. Du behöver kunna hantera konfliktfyllda samtal och människor som befinner sig i kris. Samtal med barn är en viktig del i arbetet och du behöver kunna anpassa samtalen utifrån barns skiftande behov.

Vi söker dig som har ett stort engagemang i relationella och familjerättsliga frågor. Du är en person med positiv attityd och är intresserad av att utvecklas inom ditt arbetsområde och vara delaktig i förbättra verksamheten ytterligare.

Vi ser gärna att du har vidareutbildning inom steg 1 familjeterapi eller Medling och samarbetssamtal, men det är inget krav.

Dina personliga egenskaper och drivkrafter är vid sidan om din formella kompetens mycket viktiga och uppfyller du de formella kraven är du varmt välkommen att lämna in din ansökan.

Familjerätten genomför ofta hembesök, varvid körkort är nödvändigt.

Intervjuerna kommer genomföras den 27 oktober och den 29 oktober.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2021-01-04
Anställningens längd: Tillsvidare

Ansökan

Ansök senast: 2020-10-19
Referensnummer: C42022

Sök jobbet här

Antal tjänster

1

Kontaktpersoner

Kajsa Friberg, Verksamhetschef
Telefon: 040-42 50 34

Facklig representant

Johanna Waldemarsson, Familjerättssekreterare
Telefon: 040- 42 51 12