Hoppa till innehåll

Henriksdal och Hököpinge skolor söker speciallärare/specialpedagog

Om arbetsplatsen

Du vet säkert att Vellinge i flera år utsetts till Sveriges bästa skolkommun. Hos oss kommer du att mötas av höga ambitioner, förväntningar och goda arbetsförutsättningar. Våra skolor håller hög kvalitet. Vår ambition är att framtidssäkra vår utbildning! Vi vill rusta våra elever med förmågor för att hantera de allt snabbare förändringarna i vårt samhälls- och yrkesliv; att tänka om och lära nytt, grundkompetens med specialisering, social kompetens och hälsomedvetenhet, drivkraft och självledarskap, nyfikenhet och kreativitet.

Höllviken och Hököpinge är helt nya skolor som startade sin verksamhet i augusti 2019. Då började de första eleverna, en årskull med barn födda 2013. Skolan kommer sedan fyllas på underifrån, och växer med en årskull varje år då nya sexåringar börjar förskoleklass.

Om lokalerna

Du tillsammans med kollegor ha möjlighet att skapa förutsättning från början eftersom skolorna är färdigbyggda inom 2-3 år. De planeras vara klara för inflyttning under 2023 - 2024. Fram till dess är skolornas elever fysiskt placerade på Sandeplanskolan i Höllviken samt Herrestorp i Vellinge i egen regi. Planeringen av skollokalerna är klara. En tvärprofessionell grupp med arkitekter, byggare, skolledare, elever och pedagoger har skapat den bästa lärmiljön för eleverna.

Arbetsbeskrivning

Vill du som speciallärare/specialpedagog vara med och starta elevhälsoarbetet på två nya skolor i Vellinge kommun.

Vi söker speciallärare som tillsammans med kolleger arbetar för att alla elever ska nå så långt möjligt i sin utveckling. Du kommer vara med att bygga upp Elevhälsoplanen för de två nya skolorna i Vellinge kommun som har startat och till hösten är det ett åttiotal elever från förskoleklass till årskurs 2 med fritidshem på varje skola. De skall växa till fullt utbyggda F-9 skolor. Skolorna heter Henriksdalskolan och Hököpinge skola. Du ingår i skolans elevhälsoteam tillsammans med rektor, kurator, skolsköterska, och psykolog,. Arbetet sker på organisations-, grupp och individnivå. I rollen som speciallärare blir du tillsammans med kollegerna i elevhälsoteamet en kvalificerad samtalspartner och rådgivare för såväl föräldrar som kollegor. Tillsammans med specialpedagoger driver du pedagogiskt utvecklingsarbetet med målet att kunna möta alla barn och elever rätt till en likvärdig utbildning. Du arbetar du bland annat med observation, kartläggning och undervisning i mindre grupp/en-till-en. Arbetet sker i första hand åtgärdande men även främjande och förebyggande, Du kommer efter något år tillhöra en av skolorna och då behöver en ny kollega anställas.

Kvalifikationer

Vi söker en behörig speciallärare/specialpedagog med lärarbakgrund. Vi ser att du har erfarenhet av digitala lärmiljöer. Viktigt är att du kan samarbeta och kommunicera med elever, föräldrar och kollegor.

Uppdraget kräver erfarenhet av dokumentation, observation, analys samt av att arbeta med elever på individnivå. Det är även lämpligt med relevant erfarenhet av digitala arbetssätt.

Behörig legitimerad lärare

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2021-08-01
Tillträde enligt överenskommelse
Anställningens längd: Tillsvidare

Ansökan

Ansök senast: 2021-04-14
Referensnummer: C51959

Sök jobbet här

Antal tjänster

1

Övrigt

Vi vill att det ska kännas bra både att bo och jobba i Vellinge kommun. För oss är mod, trovärdighet, glädje och omtanke viktigt för att trivas på arbetet och i vardagen. Våra medarbetare är vana vid korta beslutsvägar, goda utvecklingsmöjligheter och bra ledare (alla chefer får ledarskapsutbildning). Läs allt om försäkringar, tjänstepension och andra förmåner på Vellinge.se/jobba-hos-oss.

Kontaktpersoner

Louise Erlandsson, Rektor
Telefon: 040-425570