Hoppa till innehåll

Speciallärare Herrestorpskolan

Om arbetsplatsen

Herrestorpskolan ligger i ett lugnt och trivsamt villaområde i östra utkanten av Vellinge. Skolan har cirka 450 elever. Buss till och från Malmö går 3-4 gånger i timmen.

De senaste åren har skolan renoverats i flera etapper. Därmed har vi en tillgänglig och modern lärmiljö som är anpassad efter dagens och framtidens behov. Här finns möjligheter att använda lokalerna på ett flexibelt sätt för att kunna möta varje elevs behov.

Alla årskurser ryms i samma byggnad, men de olika stadierna har olika avdelningar. Bibliotek och skolmatsal finns i skolans centrum och utgör därmed naturliga mötesplatser. Skolan har också en alldeles nybyggd sporthall som invigdes i september 2019.

Strax intill skolan ligger Herrestorps förskola i två byggnader omgivna av grönska.

Alla barn och elever har tillgång till stimulerande utemiljöer som lockar till fysisk aktivitet. På rasterna ansvarar en av våra fritidspedagoger för rastaktiviteter för våra yngre elever.

Herrestorpskolans vision är att vara En skola för alla med alla. Detta innebär att vi i enlighet med barnkonventionen arbetar med barnets bästa i fokus. Vi värdesätter hög delaktighet för att ge de bästa förutsättningarna till ett positivt lärande.

Arbetsbeskrivning

Vi söker en utbildad speciallärare med erfarenhet av arbete med elever inom autismspektrat i de lägre årskurserna.

Vi söker dig som sätter elevens behov i centrum och har god förmåga att bygga goda och tillitsfulla relationer med både elever, kollegor och vårdnadshavare. Du har lätt för att samarbeta och kommunicera och är en god lyssnare. Du ser till helheten för de elever du arbetar med och värdesätter både kunskap och välmående.

I din roll som speciallärare ingår du i skolans elevhälsoteam som består av skolledning, skolsköterska, kurator, skolpsykolog, socialpedagoger samt fyra specialpedagog/lärare kollegor (inkl denna tjänst).

Du kommer i huvudsak utgå från vårt lilla lärcentra där du tillsammans med en speciallärare, en lärare samt elevresurser organiserar arbetet för elever med särskilda behov i våra lägre årskurser (åk F-4).

Kvalifikationer

Utbildad speciallärare

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2022-08-19
Tillträde efter överenskommelse
Anställningens längd: Tillsvidare

Ansökan

Ansök senast: 2022-08-18
Referensnummer: C97554

Sök jobbet här

Antal tjänster

1

Övrigt

Vi vill att det ska kännas bra både att bo och jobba i Vellinge kommun. För oss är mod, trovärdighet, glädje och omtanke viktigt för att trivas på arbetet och i vardagen. Våra medarbetare är vana vid korta beslutsvägar, goda utvecklingsmöjligheter och bra ledare (alla chefer får ledarskapsutbildning). Läs allt om försäkringar, tjänstepension och andra förmåner på Vellinge.se/jobba-hos-oss.

Kontaktpersoner

Carin Davidsson, Rektor
Telefon: 040-425020