Sommarvikarierande Handledare/Boendestödjare

Om arbetsplatsen

Lillgården Stödboende är ett boende som riktar sig till personer med psykiska funktionsvariationer. Missbruksproblematik kan förekomma. Boendet består av 16 lägenheter, ett stort gemensamhetsrum som är öppet under seneftermiddag och kväll. Lillgården är bemannat dygnet runt veckans alla dagar.

Boendestöd i ordinärt boende riktar sig till personer med psykiska funktionsvariationer. Missbruksproblematik kan förekomma. Vi har hela Vellinge som upptagningsområde. Boendestödet erbjuds vardagar måndag -fredag 8.00-19.00.

Arbetsbeskrivning

Som handledare/boendestödjare jobbar vi för att stödja och hjälpa den enskilde till att klara sitt liv så självständigt som möjligt. Både på Lillgårdens stödboende och i Boendestöd i ordinärt boende jobbar vi med personer som har olika former av psykiska funktionsvariationer och/eller missbruksproblematik. Genom motivationsarbete, vägledning och stöttning tar vi tillvara på den enskildes färdigheter för att främja självständighet och öka livskvalitén. Vi stöttar den enskilde till att bryta isolering, sköta sitt hem och boende, motiverar till aktivitet och sysselsättning samt är ett stöd i kontakten med vård, myndighet och samarbetspartners. Den enskildes delaktighet är en betydelsefull del av arbetet.

Kvalifikationer

Utbildning inom psykiatri och missbruk. Kunskaper i lågaffektivt beteende. ESL MI Körkort (Boendestöd i ordinärt boende)

Anställningsvillkor

Anställningsform: Sommarjobb / Säsongsanställning
Omfattning: Heltid / deltid
Tillträde: 2020-06-15

Ansökan

Ansök senast: 2020-04-06
Referensnummer: C36509

Sök jobbet här

Antal tjänster

2

Övrigt

Vi vill att det ska kännas bra både att bo och jobba i Vellinge kommun. För oss är mod, trovärdighet, glädje och omtanke viktigt för att trivas på arbetet och i vardagen. Våra medarbetare är vana vid korta beslutsvägar, goda utvecklingsmöjligheter och bra ledare (alla chefer får ledarskapsutbildning). Läs allt om försäkringar, tjänstepension och andra förmåner på Vellinge.se/jobba-hos-oss.

Kontaktpersoner

Vivi Andersson, Enhetschef
Mobiltelefon: 0709915696
Telefon: 040-425696