Hoppa till innehåll

Driven förskollärare till Tångvalla förskola

Om arbetsplatsen

Tångvalla förskola i Falsterbo växer och har med sin popularitet ett stort flöde av barn in till vår verksamhet. Vi har ca 155 barn i vår verksamhet som är fördelad på två hus i lärmiljöer som skapar förutsättningar för barnens lek, utveckling och lärande i en väl förankrad värdegrund. Vi lägger stor vikt vid den dagliga utevistelsen, oavsett väder. Vår fantastiska närmiljö nyttjar vi med utflykter på våra lådcyklar när vi varierar utevistelsen av vår stora gård. Vi tror även på de hälsomässiga fördelar som finns med att barn sover ute varför de barn som sover på förskolan gör så i vagnar eller på sovramper året om.

Arbetsbeskrivning

När vi nu söker en ny förskollärare så tror vi att du som person är kreativ, nyfiken och trygg i din yrkesroll. Du förstår vikten av rak och tydlig kommunikation. Du ser möjligheter, är strukturerad, flexibel samt har god helhetssyn. Du som förskollärare sätter barnens intresse i fokus och agerar som medforskare i deras vardag. Du har förmågan att omsätta dina kunskaper till läroplanens intentioner för en högre måluppfyllelse för våra förskolebarn. I de vardagliga arbetsuppgifterna ingår att planera, genomföra och dokumentera undervisningen i enlighet med förskolans läroplan.

Utöver det vill vi att du tar med dig några års erfarenhet som förskollärare samtidigt som du gärna tar dig an helhetsperspektivet för förskolan och är driven kring system och personalplanering. Utifrån detta perspektiv och din roll kommer du att ingå i Tångvalla förskolas utvecklingsgrupp där du med din entusiasm bidrar till förskolans fortsatta utveckling framåt.

Vi tillämpar löpande urval

Kvalifikationer

Utbildning - Krav Förskollärarlegitimation

Erfarenhet/kunskap - Meriterande / Fördel Vara trygg med att arbeta med lärplattor.

Kommunikativ (muntlig) - 1 Uttrycker sig välformulerat och tydligt i tal. Försäkrar sig om att mottagaren har uppfattat budskapet korrekt. Anpassar kommunikationen till situation och mottagare. Lyssnar aktivt på andra och ställer frågor för att få förtydliganden. Använder tonläge och kroppsspråk för att förstärka budskapet.

Flexibel - 2 Anpassar med lätthet sitt arbetssätt efter ändrade förutsättningar. Agerar prestigelöst i samband med förändringar. Agerar för att främja sin egen utveckling och fortsatta lärande.

Strukturerad - 3 Planerar, organiserar och prioriterar sitt arbete på ett effektivt sätt. Bygger strukturer som även andra kan arbeta utifrån. Sätter upp och håller tidsramar.

Helhetssyn - 4 Identifierar hur organisationens delar påverkar varandra. Ser hur händelser utanför organisationen kan komma att påverka den. Ser samband mellan olika system. Agerar utifrån en helhetssyn för organisationens bästa.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2021-08-09
Enligt överenskommelse
Anställningens längd: Tillsvidare

Ansökan

Ansök senast: 2021-04-28
Referensnummer: C52837

Sök jobbet här

Antal tjänster

1

Övrigt

Vi vill att det ska kännas bra både att bo och jobba i Vellinge kommun. För oss är mod, trovärdighet, glädje och omtanke viktigt för att trivas på arbetet och i vardagen. Våra medarbetare är vana vid korta beslutsvägar, goda utvecklingsmöjligheter och bra ledare (alla chefer får ledarskapsutbildning). Läs allt om försäkringar, tjänstepension och andra förmåner på Vellinge.se/jobba-hos-oss.

Kontaktpersoner

Lena Ljunggren, Biträdande rektor
Mobiltelefon: 0709-915585
Telefon: 040-425585