Hoppa till innehåll

Lärare i ma och annat ämne åk 7-9 till Södervångskolan i Vellinge

Arbetsbeskrivning

Södervångskolan söker en behörig lärare för undervisning i ma och annat ämne för årskurserna 7-9. Tillsammans med behöriga ämneskollegor utvecklar du undervisningen.

Du kommer att vara mentor för en klass i åk 7-9 och tillsammans med ditt arbetslag driver du skolans utveckling framåt.

Du har ett fokus på tillgängliga lärmiljöer och tillämpar tydliggörande pedagogik, för ökad inkludering och delaktighet.

Till hösten ser vi fram emot starten för vår skolidrottsförening, med stöd från Skånska skolidrottsförbundet. Vi kommer också att påbörja ett arbete med lektionsdesign.

Kvalifikationer

Vi söker en legitimerad lärare med behörighet att undervisa i matematik och annat ämne i årskurserna 7-9. Tidigare arbete som lärare är meriterande.

Vi vill att du är en engagerad pedagog som sätter elevens lärande och välmående i fokus. Vi lägger stor vikt vid ett relationellt förhållningssätt så vi vill att du ser det som en självklarhet att ha en nära relation till dina elever, att se dem och finnas där för dem när de behöver dig.

Du har lätt för att samarbeta med lärarkollegor och annan personal på skolan, för att eleverna ska nå sin fulla potential, och är van att göra anpassningar av undervisningen inom ramen för ditt uppdrag för att nå ut till samtliga elever. Du är nyfiken på och vill lära dig mer om elever i behov av särskilt stöd och hur skolgången bäst kan göras tillgänglig för alla barn.

Du är strukturerad och tydlig i ditt ledarskap och trygg i din yrkesroll. Du har god didaktisk och pedagogisk förmåga och kan därför leda och organisera ditt arbete för att skapa studiero och en god lärandemiljö åt våra elever under hela deras skoldag. Du ser elevernas delaktighet och ansvar som en självklarhet. Du är välorganiserad både i din undervisning och i din dokumentation.

Du har en god insikt i och kunskap om skolans styrdokument och kan på ett effektivt sätt använda dem i ditt dagliga arbete. Du är prestigelös och strävar hela tiden efter att utveckla dig själv och lära dig hur du blir en bättre lärare, utifrån evidensbaserad forskning. Detta är en nödvändighet då skolans värld är föränderlig.

Du är bekväm med digitala lärverktyg och använder dem aktivt i din undervisning. Det du eventuellt inte redan kan har du en vilja att lära.

Du bidrar med din positiva människosyn till ett bra samarbete och hög trivsel på arbetsplatsen, för både barn och vuxna.

Vi ser fram emot att läsa din ansökan!

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Anställningens längd: Tillsvidare

Ansökan

Ansök senast: 2021-08-01
Referensnummer: C59801

Sök jobbet här

Antal tjänster

1

Övrigt

Vi tillämpar löpande urval och vill därför uppmana dig att inkomma med din ansökan så snart som möjligt. Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Vi vill att det ska kännas bra både att bo och jobba i Vellinge kommun. För oss är mod, trovärdighet, glädje och omtanke viktigt för att trivas på arbetet och i vardagen. Våra medarbetare är vana vid korta beslutsvägar, goda utvecklingsmöjligheter och bra ledare (alla chefer får ledarskapsutbildning). Läs allt om försäkringar, tjänstepension och andra förmåner på Vellinge.se/jobba-hos-oss.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Kontaktpersoner

Ulf Andersson, Rektor
Telefon: 040-42 50 68