Hoppa till innehåll

Förstelärare till förskolor i Vellinge

Om arbetsplatsen

Har du tankar och idéer om hur utbildning och undervisning ska gå till i förskolan och letar efter en arena att förverkliga dina idéer? Välkommen då med din ansökan till oss!

I Vellinge söker vi nu två förstelärare till två av våra verksamheter. Vi söker dig som är en dokumenterat skicklig pedagog som genom din praktik och ledarskap vill utveckla verksamheten.

Du skall leda och utveckla kollegorna och verksamheten genom att vara en förebild i hur utbildningen och undervisningen utformas för att alla barn skall utvecklas mot målen.

Placeringen är antingen på Skanörs eller Södervångs rektorsområde. Södervångskolan ligger i Vellinge tätort, med gröna omgivningar. Skanörs skola ligger vackert beläget i natursköna Skanör, med hav och ängar inpå knuten. Båda rektorsområdena omfattar förskola samt skola F-9 med fritidshemsverksamhet för elever i årskurs F-6, med totalt uppemot 600 barn och elever samt ca 100 anställda.

Arbetsbeskrivning

En förstelärare ska ha en nyckelroll vad avser det kollegiala lärandet i syfte att utveckla undervisningens och verksamhetens kvalitet utifrån vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet.

Du utvecklar och kvalitetssäkrar planeringar och dokumentationer och deltar i samtliga arbetslags arbete med att analysera.

Tillsammans med andra förstelärare deltar du i kompetensutveckling som stärker och ger redskap i analys, målformulering och ledarskap

I samarbete med rektor analyserar du resultat och utarbetar mål för att utveckla undervisningens kvalitet.

Kvalifikationer

För förstelärartjänst i förskolan krävs att den som söker:

Har en behörighetsgivande examen och är legitimerad förskollärare.

Har visat särskild skicklighet i att ansvara för det pedagogiska innehållet i undervisningen och för att det målinriktade arbetet främjar barns utveckling och lärande där omsorg, utveckling och lärande utgör en helhet.

Har visat ett starkt intresse för att utveckla undervisningen och att leda övrig personal inom undervisningen.

Har minst fyra års väl vitsordat arbete med barns lärande som förskollärare i Sverige.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2022-08-01
Anställningens längd: Tillsvidare

Ansökan

Ansök senast: 2022-05-30
Referensnummer: C87208

Sök jobbet här

Antal tjänster

1

Övrigt

Vår förhoppning är att starta anställningsprocessen inom kort och intervjuer och rekrytering kan komma att ske innan dess att sista ansökningsdatum löpt ut. Tveka därför inte att inkomma med din ansökan snarast!

Vi vill att det ska kännas bra både att bo och jobba i Vellinge kommun. För oss är mod, trovärdighet, glädje och omtanke viktigt för att trivas på arbetet och i vardagen. Våra medarbetare är vana vid korta beslutsvägar, goda utvecklingsmöjligheter och bra ledare (alla chefer får ledarskapsutbildning). Läs allt om försäkringar, tjänstepension och andra förmåner på Vellinge.se/jobba-hos-oss.

Kontaktpersoner

Annica Olson Westerlind, Rektorn Skanörs rektorsområde
Telefon: 040-42 55 30

Monica Ekholm, Biträdande rektor Södervångs rektorsområde
Telefon: 040- 42 56 90