Hoppa till innehåll

Framtidens administratör sökes till våra nya skolor

Om arbetsplatsen

Du vet säkert att Vellinge i flera år utsetts till Sveriges bästa skolkommun. Hos oss kommer du att mötas av höga ambitioner, förväntningar och goda arbetsförutsättningar. Våra skolor håller hög kvalitet. Vår ambition är att framtidssäkra vår utbildning! Vi vill rusta våra elever med förmågor för att hantera de allt snabbare förändringarna i vårt samhälls- och yrkesliv; att tänka om och lära nytt, grundkompetens med specialisering, social kompetens och hälsomedvetenhet, drivkraft och självledarskap, nyfikenhet och kreativitet.

Henriksdalskolan och Hököpingeskola är helt nya skolor som startade sin verksamhet i augusti 2019. Då började de första eleverna, en årskull med barn födda 2013. Skolan kommer sedan fyllas på underifrån, och växer med en årskull varje år då nya sexåringar börjar förskoleklass.

Om lokalerna

Du har tillsammans med kollegor möjlighet att skapa förutsättning från början eftersom skolorna är färdigbyggda inom 2-3 år. De planeras vara klara för inflyttning under 2023 - 2024. Fram till dess är skolornas elever fysiskt placerade på Sandeplanskolan i Höllviken samt Herrestorp i Vellinge i egen regi. Planeringen av skollokalerna är klara. En tvärprofessionell grupp med arkitekter, byggare, skolledare, elever och pedagoger har skapat den bästa lärmiljön för eleverna

Arbetsbeskrivning

Som administratör är du rektors stöd i skolans administrativa arbete. Du fungerar som spindeln i nätet på skolorna och är en viktig representant för verksamheten. Du arbetar dagligen med många kontakter, både externt och internt, vilket innebär att du behöver ha lätt för att kommunicera samt uttrycka dig i tal och skrift på ett tydligt och korrekt sätt. Vi värdesätter god samarbetsförmåga och prestigelöshet.

Du trivs med att ha varierande arbetsuppgifter, där det krävs att du är stresstålig, flexibel samt förmågan att ta ansvar att planera och prioritera, En av uppgifterna är vikarieanskaffning, där du ansvarar för den dagliga hanteringen. I administratörens arbetsuppgifter ingår bland annat handhavande av elektronisk fakturahantering, lönerapportering, personaladministration, uppföljning av ekonomiska rapporter, elevregistrering, statistik, hemsida och schemaläggning.

Då vi inom skolan använder flera olika IT-stöd, är det viktigt att du har förmågan att snabbt lära nya system.

Kvalifikationer

Erfarenhet av arbete inom skola eller liknande verksamhet är meriterande gärna högskoleutbildning med inriktning HR/ekonomi. Vi ser gärna att du har erfarenhet av verksamhetsprogram såsom Procapita och Personec. Bil krävs då resor i tjänsten ingår mellan skolorna

Sysselsättningsgrad 80-100%

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid / deltid
Tillträde: 2021-08-02
Enligt ö.k
Anställningens längd: Tillsvidare

Ansökan

Ansök senast: 2021-05-05
Referensnummer: C53893

Sök jobbet här

Antal tjänster

1

Övrigt

Vi vill att det ska kännas bra både att bo och jobba i Vellinge kommun. För oss är mod, trovärdighet, glädje och omtanke viktigt för att trivas på arbetet och i vardagen. Våra medarbetare är vana vid korta beslutsvägar, goda utvecklingsmöjligheter och bra ledare (alla chefer får ledarskapsutbildning). Läs allt om försäkringar, tjänstepension och andra förmåner på Vellinge.se/jobba-hos-oss.

Kontaktpersoner

Louise Erlandsson, Rektor
Telefon: 040-425570