Hoppa till innehåll

Stödassistent LSS sommarvikarier

Arbetsbeskrivning

Vi i Vellinge kommun söker nu sommarvikarier i alla våra LSS-verksamheter.

Arbetsuppgifterna består av stödjande och motiverande samtal, sociala aktiviteter i och utanför hemmet, vardagsnära sysslor i den enskildes hem och närmiljö, delegerade hälso- och sjukvårdsinsatser och personlig omvårdnad utifrån individuella behov. Du arbetar aktivt tillsammans med övrig personal för att planera och utföra den enskildes aktiviteter och stödinsatser. I alla våra olika verksamheter stöttar du den enskilde där behovet finns. Vi vill att all vår personal ska arbeta för att främja den enskildes delaktighet och självständighet.

Våra verksamheter: Boendestöd - Du utgår från en personallokal på Almgården och åker hem till den enskilde för att ge stöd i den enskildes egna boende. Här arbetar man till största del ensam vilket kräver att du är trygg i din roll. Arbetspassen ligger dagtid + helg.

Daglig verksamhet Vår verksamhet är indelad i två delar, sinnesstimulering och arbetsinriktning. I sinnesstimuleringen stöttar du den enskilde till delaktighet och självständighet i aktivitet i bl a våra sinnesrum, bakning, matlagning, fysisk aktivitet och utflykter. På arbetsinriktningen utförs arbete som någon annan verksamhet har beställt. Vi driver bl a ett bageri, café, tryckeri, montering och fixartjänst. Som personal arbetar du både individuellt och i grupp. På daglig verksamhet arbetar man enbart dagtid.

Ljungklockans korttids/Fritids - Korttids är en barn/ungdoms verksamhet där man sover över, både på vardagar och på helger. Fritids kommer barnen/ungdomarna till efter skolan är slut under vardagar men också på alla lov. Här arbetar vi med att stimulera barnen/ungdomar med både individuella och gemensamma aktiviteter. Som personal arbetar du både individuellt och i grupp. Arbetspass finns dygnet runt.

Gruppbostad - På en gruppbostad finns det mellan 5-6 lägenheter och gemensamhetsutrymmen. På gruppbostad ges stöd både individuellt i form av vardagsnära sysslor i den enskildes hem men även i grupp där det snarare handlar om det sociala stödet. I Vellinge kommun finns fem olika gruppbostäder. Som personal arbetar du både individuellt och i grupp. Arbetspass finns dygnet runt.

Servicebostad - På Lillgårdens servicebostad finns 16 lägenheter, här utgår man från det gemensamma utrymmet och går till den enskildes lägenhet för att stötta i olika situationer. Som personal arbetar du både individuellt och i grupp. Arbetspass finns dygnet runt.

Kvalifikationer

Arbetslivserfarenhet - Meriterande / Fördel Erfarenhet genom att ha arbetat inom LSS tidigare

Flexibel - Meriterande / Fördel Anpassar med lätthet sitt arbetssätt efter ändrade förutsättningar. Agerar prestigelöst i samband med förändringar. Agerar för att främja sin egen utveckling och fortsatta lärande.

Självgående - Meriterande / Fördel Kan arbeta utan i förväg fastställda rutiner eller vägledning. Identifierar och genomför aktiviteter som leder i målets riktning. Styr självständigt sitt arbete vad gäller att prestera resultat och välja arbetsmetod. Fattar nödvändiga beslut inom sitt ansvarsområde.

Stresstålig - Meriterande / Fördel Prioriterar och fokuserar på de för stunden viktigaste arbetsuppgifterna även vid hög arbetsbelastning. Behåller sitt lugn oavsett omständigheter.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Sommarjobb / Säsongsanställning
Omfattning: Heltid / deltid
Tillträde: 2023-06-12
Slutdatum: 2023-08-31
Anställningens längd: 3-6 månader

Ansökan

Ansök senast: 2023-03-31
Referensnummer: C124046

Sök jobbet här

Antal tjänster

10

Övrigt

Vi vill att det ska kännas bra både att bo och jobba i Vellinge kommun. För oss är mod, trovärdighet, glädje och omtanke viktigt för att trivas på arbetet och i vardagen. Våra medarbetare är vana vid korta beslutsvägar, goda utvecklingsmöjligheter och bra ledare (alla chefer får ledarskapsutbildning). Läs allt om försäkringar, tjänstepension och andra förmåner på Vellinge.se/jobba-hos-oss.

Kontaktpersoner

Ida Thomsen, Enhetschef LSS gruppboende/ Korttids-fritids
Telefon: 0709915691

Jonna Rosenqvist, Enhetschef LSS Daglig verksamhet
Telefon: +4640425664

Karolina Svensson, Enhetschef LSS gruppboende/boendestöd
Mobiltelefon: 0709915694
Telefon: 040425694

Vivi Andersson, Enhetschef LSS Serviceboende/socialpsykiatri
Mobiltelefon: 0709915696
Telefon: 040-425696