Hoppa till innehåll

Tångvallaskolan söker köksmästare

Om arbetsplatsen

Vi erbjuder en arbetsplats där kollektivet har nära till skratt och höga ambitioner. Vi arbetar för att skapa mervärde för eleverna och ser köket som en viktig faktor längs vägen då maten spelar stor roll för barnens ork där vi vill utveckla och vara del av samhällsutvecklingen och arbeta för matglädje. Vi ser fram emot att välkomna dig in i vårt team.

Arbetsbeskrivning

Tångvalla rektorsområde söker köksmästare att leda vår restaurang fortsatt framåt. Vi söker dig som är en köksmästare som brinner för att laga god, näringsrik, hållbar mat från grunden. Som arbetsledare för köket är du med och driver framtidens skolmat. Du förväntas ha kreativa idéer och kraft att driva skolmatsutvecklingen med färska, säsongsanpassade råvaror och hög ekologisk andel.

Du ska kunna leda och inspirera dina kollegor i köket och ansvara för menyutveckling, kalkylering av råvarukostnader, budget/inköp, planering, livsmedelshygien, egenkontroll och näringsbedömning. För att optimera dagen från frukost till mellanmål har du en plan för rätt bemanning som grundplanering för kökets drift. Det är av vikt att du har kunskap i specialkost.

Du har lätt för att kommunicera och samarbeta med dina kollegor i köket och även med barn/elever och pedagoger. Vi förväntar att du är synlig och bygger relationer med barn/elever. Det är naturligt för dig att ge god service och sätta matgästen i centrum som den inspiratör du är. Tillsammans med administrativ chef, som du rapporterar till och den som har personalansvaret för gruppen, skapar du en verksamhetsplan som har en tydlig närvaro ute bland eleverna och i samarbete med pedagoger.

Du kommer även att ingå i kommunens nätverk med andra köksmästare där ni gemensamt driver frågor för att bl.a utveckla klimatsmarta måltider. För att fungera i organisationen i stort tror vi att du vågar tänka nytt och vara i framkant men samtidigt alltid väger in att det viktigaste av allt är barn med mätta magar som orkar prestera i skolan.

För att lyckas i rollen tror vi att du har erfarenhet som köksmästare eller liknande roll

Kvalifikationer

Helhetssyn - 1 Identifierar hur organisationens delar påverkar varandra. Ser hur händelser utanför organisationen kan komma att påverka den. Ser samband mellan olika system. Agerar utifrån en helhetssyn för organisationens bästa.

Initiativtagande - 2 Tar initiativ och kommer med nya förslag till arbetssätt. Sätter igång aktiviteter mot ett önskat resultat. Argumenterar för och förklarar varför aktiviteterna ska genomföras.

Kommunikativ (muntlig) - 3 Uttrycker sig välformulerat och tydligt i tal. Försäkrar sig om att mottagaren har uppfattat budskapet korrekt. Anpassar kommunikationen till situation och mottagare. Lyssnar aktivt på andra och ställer frågor för att få förtydliganden. Använder tonläge och kroppsspråk för att förstärka budskapet.

För att lyckas i rollen tror vi att du har erfarenhet som köksmästare eller liknande roll

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2020-12-07
Tillträde enligt överenskommelse
Anställningens längd: Tillsvidare

Ansökan

Ansök senast: 2020-09-30
Referensnummer: C41720

Sök jobbet här

Antal tjänster

1

Övrigt

Vi vill att det ska kännas bra både att bo och jobba i Vellinge kommun. För oss är mod, trovärdighet, glädje och omtanke viktigt för att trivas på arbetet och i vardagen. Våra medarbetare är vana vid korta beslutsvägar, goda utvecklingsmöjligheter och bra ledare (alla chefer får ledarskapsutbildning). Läs allt om försäkringar, tjänstepension och andra förmåner på Vellinge.se/jobba-hos-oss.

Kontaktpersoner

Josefin Danielsson, Administrativ chef
Telefon: 040-425571