Hoppa till innehåll

Stödassistent Nyvångsvägen gruppbostad

Om arbetsplatsen

Gruppbostaden med 5 boende ligger i natursköna Skanör med fantastiska omgivningar, Med enkelhet kan en promenad till havet eller hamnen avnjutas en vardagskväll - möjligheterna är oändliga. Boendet är fräscht och fint och firar 5-års jubileum i år! Du kan enkelt pendla med buss från Malmö med linje 100 eller 300, bussen stannar på ett kort promenadavstånd från boendet.

Arbetsbeskrivning

Som stödassistent i LSS gruppbostad ska du, utifrån varje enskild brukares individuella behov och önskemål, kunna stödja och aktivera i hemmet i enlighet med LSS. I uppdraget ingår dokumentation rörande brukaren, kontakt med anhöriga, handläggare, daglig verksamhet, gode män och andra verksamheter eller myndigheter som har betydelse för brukaren varpå samarbete och god kommunikationsförmåga är viktigt.

Arbetsuppgifterna består av stödjande och motiverande samtal, sociala aktiviteter i och utanför hemmet, vardagsnära sysslor i brukaren hem och närmiljö, delegerade hälso- och sjukvårdsinsatser och personlig omvårdnad utifrån individuella behov. Du arbetar aktivt tillsammans med övrig personal och samordnare för att planera, utföra, följa upp och utvärdera brukarnas aktiviteter och stödinsatser. Arbetet omfattar upprättande av genomförandeplaner och avvikelser. Vidare ingår alla vanligt förekommande arbetsuppgifter i ett hem såsom matlagning, städ och tvätt.

Kvalifikationer

För att jobba hos oss krävs det utbildning som t ex undersköterska, behandlingsassistent eller motsvarande

Vi förutsätter att du har kunskap om målgruppen, LSS pk 1 och kan förvandla din kompetens till praktiska färdigheter och vara flexibel i ditt bemötande.

Det är meriterande om du har erfarenhet/utbildning och arbetat med olika pedagogiska verktyg såsom tydliggörande, TAKK, motiverande samtal, sociala berättelser, motiverande samtal med mera.

Vi värdesätter förmågan och erfarenheten av att kunna använda metoder som stödjer den enskilde i sin kommunikation och för att ge den enskilde de bästa förutsättningarna för att förstå sin vardag och de sociala situationerna som uppstår i vardagen. Att du är lågaffektiv i ditt bemötande och har erfarenhet av detta arbetssätt ser vi som en självklarhet

I vår verksamhet har vi ett nära samarbete med anhöriga därför anser vi det meriterande om du har erfarenhet av anhörigstödjande arbete.

Då det förekommer ensamarbete kräver vi att du har förmågan att självständigt ta ansvar för egna arbetsuppgifter i såväl framgång som motgång. Det är även viktigt att ta ansvar för det gemensamma resultatet och göra det som behöver göras för att organisationen ska uppnå sina mål. Vi ser gärna att du aktivt kommer med förslag på lösningar och är delaktig i dessa. Att vara ödmjuk mot sina egna misstag och att arbeta för att rätta till dem är viktigt i en transparant organisation.

Vi förutsätter även att du har förmåga att planera, organisera och prioriterar ditt arbete på ett effektivt sätt. Att bygga strukturer som främjar även dina kollegor och organisationen är en förutsättning för att lyckas med hela ditt uppdrag som stödassistent.

Att samarbeta och uppmärksamma andras synpunkter och kompetens samt ge kollegor utrymme i gruppen på ett sätt som gynnar helheten är viktigt och ses som en självklarhet för att kunna utvecklas som grupp. Att du är ärlig och delar med dig av din kunskap och erfarenhet skapar också en god gruppdynamik.

Att du anpassar ditt arbetssätt efter rådande förutsättningar utgår vi från att du har förmåga att göra.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2022-01-01
Oregelbunden arbetstid. Vellinge kommun tillämpar heltid som norm, behovet på gruppbostaden är ca. 85% resterande tid utförs genom resurspass i andra verksamheter.
Anställningens längd: Tillsvidare

Ansökan

Ansök senast: 2021-11-03
Referensnummer: C65289

Sök jobbet här

Antal tjänster

1

Övrigt

Vi vill att det ska kännas bra både att bo och jobba i Vellinge kommun. För oss är mod, trovärdighet, glädje och omtanke viktigt för att trivas på arbetet och i vardagen. Våra medarbetare är vana vid korta beslutsvägar, goda utvecklingsmöjligheter och bra ledare (alla chefer får ledarskapsutbildning). Läs allt om försäkringar, tjänstepension och andra förmåner på Vellinge.se/jobba-hos-oss.

Kontaktpersoner

Jessika Granborg, Samordnare
Telefon: 040-6354257

Åsa Ek, Enhetschef LSS Gruppbostad samt Korttids/fritids
Telefon: +4640425691