Hoppa till innehåll

Timvikarier inom skola, fritids och/eller förskola - till Södervång i Vellinge

Om arbetsplatsen

Södervångs verksamheter omfattar förskola, pedagogisk omsorg samt skola F-9 med fritidshemsverksamhet för elever i årskurs F-6. Här möts du av engagerade, kreativa och professionella kollegor samt härliga barn.

Södervångs förskola ligger i Vellinge tätort, med gröna omgivningar och goda bussförbindelser.

Arbetsbeskrivning

När ordinarie personal är frånvarande behöver vi duktiga vikarier som kan jobba med våra barn och elever. Vi strävar efter att kunna planera in vikarier dagen före men det kan hända att behov uppstår på morgonen och vi behöver någon på plats samma dag.

Som vikarie så får du en förfrågan om att arbeta via telefon eller sms och har alltid möjlighet att välja om du vill tacka "ja" eller "nej" till den erbjudna tiden. Du förbinder dig inte till något men en duktig vikarie som oftast ställer upp blir givetvis erbjuden fler jobbtillfällen.

Att arbeta som vikarie hos oss kan, om man gör ett bra jobb, också leda till att man får en "fot in" och kan bli erbjuden längre anställningar.

När du ansöker till detta jobb får du ange i vilken/vilka roller och åldrar du vill vikariera. Alternativen är - Vikariera på förskolan (barn i åldrarna 1-5 är). Arbete i barngrupp med allt som en vanlig dag på förskolan kan innehålla. - Vikariera som lärare, i årskurserna F-3 (6-9 år), 4-6 (10-12 år) och/eller 7-9 (13-15 år). I de flesta fall får du en vikarieplaneringen av ordinarie lärare men ibland behöver man kunna improvisera i viss mån, med hjälp av andra ordinarie lärare som är på plats. Det ingår även att vara rastvärd. Skoldagen börjar kl 8.05 och slutar för de yngsta eleverna runt klockan 13.00-14.00 och de äldre runt klockan 14.00-15.00. - Vikariera som elevassistent i årskurserna F-3 (6-9 år), 4-6 (10-12 år) och/eller 7-9 (13-15 år). Du är i huvudsak knuten till en elev. Det ingår även att vara rastvärd. - Vikariera på fritids i årskurserna F-2 (6-8 år) och/eller 3-4 (9-10 år).

Vi vill att du kort beskriver var du har för relevanta personliga egenskaper och eventuella erfarenheter och/eller utbildningar.

Du får även ange i vilken omfattning du kan jobba (antal timmar per vecka), vilket datum du tidigast kan börja vikariera hos oss och om det är någon period under höstterminen som du redan nu vet att du inte har möjlighet att jobba.

Kvalifikationer

Vi söker dig som tycker att det är roligt att arbeta med barn och/eller ungdomar och vill vikariera i någon eller flera av våra verksamheter!

Relevant erfarenhet och/eller utbildning är givetvis en fördel men vi lägger också stor vikt vid personliga egenskaper.

Vi vill att du är hjälpsam och självgående - du ser var du behövs och vad du behöver göra. Detta innebär också att du är flexibel och har lätt för att samarbeta.

Du agerar på ett professionellt sätt gentemot både barn, vårdnadshavare och kollegor.

Du sätter barnens behov i främsta rummet.

Vi vill vi att du sprider glädje och bidrar till en positiv arbetsmiljö.

För att arbeta inom skola och förskola behöver du visa upp ett utdrag ur polisens belastningsregister. Det beställer du via denna sida https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/. Tänk på att beställa utdraget i god tid!

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Timavlönad
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.
Anställningens längd: max 10 dagar

Ansökan

Ansök senast: 2022-08-14
Referensnummer: C97169

Sök jobbet här

Antal tjänster

5

Övrigt

Vi tillämpar löpande urval och vill därför uppmana dig att inkomma med din ansökan så snart som möjligt.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, vi välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Kontaktpersoner

Lisa Wallis, Administratör