Hoppa till innehåll

LSS-handläggare

Arbetsbeskrivning

Myndighet Vård och omsorg i Vellinge kommun söker en engagerad LSS-handläggare.

Som LSS-handläggare i Vellinge kommun kommer du att arbeta i ett team bestående av ytterligare två LSS-handläggare. Du kommer att arbeta med att utreda, bedöma, fatta beslut och följa upp insatser enligt LSS. Arbetet utgår från ett helhetsperspektiv kring den enskilde och med dennes behov i centrum, vilket ofta sker i samarbete med anhöriga, vårdgivare, hälso- och sjukvård, andra myndigheter och samarbetsparter. Du kommer även att vara delaktig i utvecklingsarbetet inom verksamheten.

I arbetet enligt LSS har vi ett stramt regelverk varför handläggarna förväntas kunna balansera tjänstemannarollens krav på bemötande och juridisk tillämpning. Du arbetar på ett rättssäkert sätt utifrån rådande lagstiftning, gällande föreskrifter, riktlinjer, rutiner och anvisningar. Vi erbjuder dig ett omväxlande, ansvarsfullt och stimulerande arbete med möjligheter till egen utveckling.

Löpande urval kommer att ske, välkommen in med din ansökan!

Kvalifikationer

Kvalifikationer - 5 Vi söker dig som har socionomexamen, examen från sociala omsorgsprogrammet eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har goda kunskaper om rådande lagstiftning och rättspraxis inom området samt erfarenhet av myndighetsutövning inom LSS. Det är önskvärt om du har erfarenhet av IBIC.

Goda IT-kunskaper är önskvärt. Du kommer att arbeta i verksamhetssystemen Procapita och Lifecare.

Yrket som LSS-handläggare innebär möten med olika människor och därför ställs det krav på en social förmåga, att vara lyhörd, lösningsorienterad och intresserad av att skapa bra möten.

Du gillar att möta människor, har en positiv grundsyn och en god samarbetsförmåga med en egen drivkraft. För att lyckas med det behövs förmåga att skapa tydlighet och förtroende. I mötet med brukarna och deras närstående är ett värdigt bemötande och ett varmt intresse för arbete med människor mycket viktigt.

Arbetet ställer vidare krav på självständighet, ett strukturerat arbetssätt, flexibilitet och ansvarskännande och god förmåga att kommunicera på ett tydligt och förtroendefullt sätt, såväl i tal som i skrift.

Körkort B är ett krav. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse Omfattning 100% Tillsvidareanställning Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2022-10-03
Anställningens längd: Tillsvidare

Ansökan

Ansök senast: 2022-09-30
Referensnummer: C101144

Sök jobbet här

Antal tjänster

1

Övrigt

Vi vill att det ska kännas bra både att bo och jobba i Vellinge kommun. För oss är mod, trovärdighet, glädje och omtanke viktigt för att trivas på arbetet och i vardagen. Våra medarbetare är vana vid korta beslutsvägar, goda utvecklingsmöjligheter och bra ledare (alla chefer får ledarskapsutbildning). Läs allt om försäkringar, tjänstepension och andra förmåner på Vellinge.se/jobba-hos-oss.

Kontaktpersoner

Andjela Vuletic, Enhetschef
Telefon: 040-42 50 03