Hoppa till innehåll

Planarkitekt

Arbetsbeskrivning

Vi söker nu en planarkitekt till vårt team! I ditt dagliga arbete kommer du arbeta i projektgrupper bestående av flera olika kompetenser med att ta fram planhandlingar för såväl kommunala som privata exploateringar.

Ditt arbete kommer främst innebära att du projektleder detaljplaner, dels genom att självständigt ta fram planhandlingar och dels genom att leda och samordna konsulters arbete med planhandlingar och utredningar samt att ingå i olika projektgrupper. Vidare ingår redovisningar av pågående planarbeten inför olika politiska forum, att leda informationsmöten med allmänheten, svara på frågor och ge upplysningar om kommunens planer samt att handlägga planbesked. Du kommer att hålla samråd med sakägare samt ge råd och upplysningar om planfrågor till näringsliv, byggherrar och kommuninvånare. Du kommer självständigt driva utredningar och planärenden men även i samverkan med kollegorna inom planenheten och samhällsbyggnadsavdelningen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleutbildning inom arkitektur eller fysisk planering eller annan likvärdig utbildning med goda kunskaper om detaljplaneprocessen och plan- och bygglagen. Som person är du kreativ, kommunikativ och har analytisk förmåga. Du är engagerad och lyhörd. Vi vill att du har ett stort engagemang för ett hållbart samhällsbyggande. Vi förutsätter att du har lätt för att uttrycka dig i tal, skrift och bild. Vi värdesätter att du har förmåga att ta egna initiativ och är serviceinriktad. Förmåga att arbeta självständigt och i grupp är en förutsättning. Att kunna skapa goda relationer är viktigt, eftersom arbetet innebär många kontakter med olika intressenter. Erfarenhet från GIS och modulen Geosecma fysisk planering är meriterande då det är den miljön vi arbetar i. Du är van att leda stora projektgrupper bestående av både externa planförfattare, konsultutredare, exploatörer, tjänstemän inom kommunen och där skapa en känsla av att uppnå samling runt det bästa för både projektet och platsen. Erfarenhet från kommunalt arbete med fysisk planering i en politiskt styrd organisation är mycket meriterande.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Urvalet sker löpande. Tillträde efter överenskommelse.
Anställningens längd: Tillsvidare

Ansökan

Ansök senast: 2022-12-12
Referensnummer: C111544

Sök jobbet här

Antal tjänster

1

Övrigt

Vi vill att det ska kännas bra både att bo och jobba i Vellinge kommun. För oss är mod, trovärdighet, glädje och omtanke viktigt för att trivas på arbetet och i vardagen. Våra medarbetare är vana vid korta beslutsvägar, goda utvecklingsmöjligheter och bra ledare (alla chefer får ledarskapsutbildning). Läs allt om försäkringar, tjänstepension och andra förmåner på Vellinge.se/jobba-hos-oss.

Kontaktpersoner

Martina Ljung, Plan- och exploateringschef
Telefon: 040-425158