Hoppa till innehåll

Praktisk handledare med intresse av natur och friluftsliv

Om arbetsplatsen

Är du en engagerad ledare med intresse för natur/djur/friluftsliv? Vi på Arbete och Etablering ansvarar för kommunens feriepraktikanter och vi söker nu efter en praktisk handledare för våra ungdomar som ska arbeta som natur- och strandvärdar. Klart du ska söka tjänsten och bli en del av vårt team under sommaren!

Arbetsbeskrivning

I tjänsten ingår det att praktiskt stödja, vägleda och motivera kommunens feriepraktikanter. Du kommer tillsammans med kollegor att handleda feriepraktikanter inom främst naturvård. Du bör därmed ha ett intresse för djur/natur/friluftsliv. Vi ser att du är utåtriktad och på ett engagerande sätt leder feriepraktikanternas arbete med aktiviteter för besökare i olika åldrar i kommunens natur- och strandområden.

Du ska på ett trevligt sätt kunna kommunicera med lokalbefolkning och besökare som söker information om välbesökta naturområden Näset-Höllviken. Jobbet är till största del utomhus och innebär en hel del logistik med transporter runt omkring i kommunen för feriepraktikanterna.

I arbetet ställs det krav på att hantera feriepraktikanterna individuellt och i grupp. Stötta dem i deras arbete och vid behov samtal om framtida utbildningar och yrken.

Du kommer även tillsammans med en kollega vara kontaktperson för övriga feriepraktikanter och de externa arbetsplatser de är placerade på. Arbetet kräver en hög självständighet, flexibilitet och en styrka i att prioritera arbetsuppgifter. I kontakten med feriepraktikanterna och de olika arbetsplatserna krävs det att du har en stark kommunikativ förmåga.

Kvalifikationer

Vi ser gärna att du har erfarenhet av föreningsliv, näringsliv och framförallt natur och friluftsliv.

Det är meriterande om du har en högskoleexamen eller erfarenhet som motsvarar utbildningskrav för socialt arbete.

Om du har erfarenhet och kunskaper i olika språk, driva projekt och socialt arbete ser vi det som en klar fördel.

Som vi nämnde i arbetsbeskrivningen är det viktigt att du är flexibel och har en förmåga att sortera och prioritera arbetsuppgifter och i det vara självgående i ditt arbete.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2021-06-01
Slutdatum: 2021-08-31
Anställningens längd: 11 dagar - 3 månader

Ansökan

Ansök senast: 2021-05-06
Referensnummer: C52449

Sök jobbet här

Antal tjänster

1

Övrigt

Vi vill att det ska kännas bra både att bo och jobba i Vellinge kommun. För oss är mod, trovärdighet, glädje och omtanke viktigt för att trivas på arbetet och i vardagen. Våra medarbetare är vana vid korta beslutsvägar, goda utvecklingsmöjligheter och bra ledare (alla chefer får ledarskapsutbildning). Läs allt om försäkringar, tjänstepension och andra förmåner på Vellinge.se/jobba-hos-oss.

Kontaktpersoner

Dennis Mårtensson, Enhetschef

Anders Hörlin , Arbete och Etableringscoach
Telefon: 040425159