Hoppa till innehåll

Sandeplanskolan söker engagerad specialpedagog

Om arbetsplatsen

Sandeplanskolan är en F-9 skola med ca 550 elever och drygt 70 anställda. Skolan består av två byggnader i A-huset finns årskurs 4-9 och i B-huset finns årskurs F-3 samt fritids. VI har stora och fina utomhusmiljöer som erbjuder en hel del aktiviteter och lärmiljöer för våra elever.

Varje årskursteam summerar upp till ett arbetslag för F-3, 4-6 samt 7-9. På vår skola är det viktigt med trygghet, trivsel och delaktighet för både elever och personal. Det innebär att vi värdesätter goda relationer i mötet med varandra, att man ska känna delaktighet i det dagliga arbetet och att varje individ har möjlighet att bidra till skolans utveckling.

Organisationsstrukturen innefattar en rektor och två biträdande rektorer (F-5 och 6-9) samt en administrativ chef.

Arbetsbeskrivning

Vi söker dig som vill arbeta med handledning till dina kollegor för barn i grupper och i arbetet en till en för att främja extra stöd och hjälp i det pedagogiska arbetet. Som specialpedagog arbetar du utifrån dina kunskaper för att i stort gynna det pedagogiska arbetet i grupp och ger dina kollegor verktyg kring olika lärsituationer. Du är ett konsultativt stöd till arbetslagen och enskilda kollegor och är behjälplig i målsättning och det stödjande arbetet.

Du vill arbeta med elever som behöver extra stöd och hjälp i sin inlärning. Som specialpedagog har du metoder och idéer för barn som av olika anledningar har svårigheter i skolarbetet. Genom coachande samtal ska du medvetandegöra eleven om sin studiesituation, hjälpa eleven att sätta mål, stödja, motivera och ge feedback för att nå målen. Du ger konsultativt stöd till skolans arbetslag och enskilda lärarkollegor.

Du är flexibel kring dina arbetsuppgifter och ser var behoven i verksamheten finns och fyller dem. Det kan handla om coachande samtal, handledning, arbete i elevgrupper, stöttning vid svåra samtal med mera.

Kvalifikationer

Utbildning Förskollärare, lärare eller fritidspedagog med specialpedagogutbildning. Utbildning inom specialpedagogik.

Meriterande: Du uttrycker sig välformulerat och tydligt i tal. Försäkrar sig om att mottagaren har uppfattat budskapet korrekt. Anpassar kommunikationen till situation och mottagare. Lyssnar aktivt på andra och ställer frågor för att få förtydliganden. Använder tonläge och kroppsspråk för att förstärka budskapet.

Identifierar ett problems olika beståndsdelar och ser sambanden dem emellan. Har förmågan att förstå konsekvenserna av olika lösningsförslag. Hittar den mest effektiva lösningen.

Planerar, organiserar och prioriterar sitt arbete på ett effektivt sätt. Bygger strukturer som även andra kan arbeta utifrån. Sätter upp och håller tidsramar

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2022-08-10
Enligt överenskommelse
Anställningens längd: Tillsvidare

Ansökan

Ansök senast: 2022-06-26
Referensnummer: C91816

Sök jobbet här

Antal tjänster

1

Övrigt

Vi vill att det ska kännas bra både att bo och jobba i Vellinge kommun. För oss är mod, trovärdighet, glädje och omtanke viktigt för att trivas på arbetet och i vardagen. Våra medarbetare är vana vid korta beslutsvägar, goda utvecklingsmöjligheter och bra ledare (alla chefer får ledarskapsutbildning). Läs allt om försäkringar, tjänstepension och andra förmåner på Vellinge.se/jobba-hos-oss.

Kontaktpersoner

Jenny Ljung, Rektor
Telefon: 040- 42 58 02