Hoppa till innehåll

Lillgårdens Stödboende söker nattpersonal

Om arbetsplatsen

Lillgården är ett stödboende för personer med psykisk funktionsnedsättning, neuropsykiatrisk funktionsnedsättning och detta kan vara i en kombination med intellektuell funktionsnedsättning. Det kan även förekomma missbruksproblematik. På Lillgården finns det 16 lägenheter, ett stort gemensamhetsutrymme och en härlig gemensam trädgård.

Arbetsbeskrivning

Som handledare/boendestödjare på Lillgården stödjer du personer med olika psykiska funktionsnedsättningar, neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, intellektuell funktionsnedsättning och personer med missbruksproblematik i att bryta isolering, få struktur i vardagen och öka deras självständighet och livskvalité. På natten är det tjänstgörande personals uppdrag och ansvar att stå för en trygg, stabil och trivsam tillvaro för de som bor på Lillgården. Detta sker genom goda relationer till de bonde, genom planerade och/eller oplanerade stödinsatser under sen kväll och natt. Som tjänstgörande nattpersonal krävs det att du är stresstålig, självgående och ansvarstagande. På natten är det vaken ensamtjänstgöring. Arbetet består till stor del av motiverande samtal kring förändring, färdighetsträning och återfallsprevention. Arbetet består även av dokumentation i Lifecare

Kvalifikationer

Erfarenhet/kunskap - Krav Socialt arbete

Erfarenhet/kunskap - Krav Vi vill gärna att du har utbildning som är adekvat till arbetet, utbildning inom vård/omsorg och psykiatri. vi vill även att du har tidigare erfarenhet av att arbeta med människor med psykisk funktionsnedsättning, neuropsykiatrisk funktionsnedsättning, intellektuell funktionsnedsättning och missbruksproblematik.

Tidigare erfarenhet av ensam nattjänstgöring är positivt.

Utbildning - Meriterande / Fördel Socionom, behandlingspedagog el likvärdig utbildning. ESL MI DBT Lågaffektivt bemötade

Erfarenhet/kunskap - Meriterande / Fördel Kunskap om beroendeproblematik Tydlig och pedagogisk

Kommunikativ (muntlig) - 1 Uttrycker sig välformulerat och tydligt i tal. Försäkrar sig om att mottagaren har uppfattat budskapet korrekt. Anpassar kommunikationen till situation och mottagare. Lyssnar aktivt på andra och ställer frågor för att få förtydliganden. Använder tonläge och kroppsspråk för att förstärka budskapet.

Självgående - 2 Kan arbeta utan i förväg fastställda rutiner eller vägledning. Identifierar och genomför aktiviteter som leder i målets riktning. Styr självständigt sitt arbete vad gäller att prestera resultat och välja arbetsmetod. Fattar nödvändiga beslut inom sitt ansvarsområde.

Helhetssyn - 3 Identifierar hur organisationens delar påverkar varandra. Ser hur händelser utanför organisationen kan komma att påverka den. Ser samband mellan olika system. Agerar utifrån en helhetssyn för organisationens bästa.

Stresstålig - 4 Prioriterar och fokuserar på de för stunden viktigaste arbetsuppgifterna även vid hög arbetsbelastning. Behåller sitt lugn oavsett omständigheter.

Flexibel - 5 Anpassar med lätthet sitt arbetssätt efter ändrade förutsättningar. Agerar prestigelöst i samband med förändringar. Agerar för att främja sin egen utveckling och fortsatta lärande.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2021-09-01
Tillträde efter överenskommelse.
Anställningens längd: Tillsvidare

Ansökan

Ansök senast: 2021-06-28
Referensnummer: C57414

Sök jobbet här

Antal tjänster

1

Övrigt

Vi vill att det ska kännas bra både att bo och jobba i Vellinge kommun. För oss är mod, trovärdighet, glädje och omtanke viktigt för att trivas på arbetet och i vardagen. Våra medarbetare är vana vid korta beslutsvägar, goda utvecklingsmöjligheter och bra ledare (alla chefer får ledarskapsutbildning). Läs allt om försäkringar, tjänstepension och andra förmåner på Vellinge.se/jobba-hos-oss.

Kontaktpersoner

Vivi Andersson, Enhetschef
Mobiltelefon: 0709915696
Telefon: 040-425696

Niclas Malmborg, Handledare/boendestödjare natt