Hoppa till innehåll

Kanslichef

Om arbetsplatsen

Vill du bidra till utvecklingen av kommunens administration och förvaltning och i förlängningen till framtidens välfärd? I så fall är kanske rollen som Kanslichef i Vellinge kommun din nästa utmaning!

Vellinge är en kommun med välfungerade verksamheter och en politisk stabilitet. Såväl verksamhet som politik har ett allt starkare behov av kvalificerat stöd inom juridik och nämndservice. Detta stöd behöver förnyas och utvecklas för att möta de högre omvärldskraven.

Arbetsbeskrivning

Som Kanslichef blir det ditt uppdrag att leda och utveckla kanslifunktionen i Vellinge kommun. Målet är att utveckla en modern och högkvalitativ servicenivå att utgöra ett viktigt nav mellan tjänsteorganisation och politik. Din uppgift som kanslichef blir att stärka och utveckla arbetsprocesser och strukturer inom kansliet som idag består av 9 medarbetare. Kanslichefen rapporterar till Kommundirektören och ingår i ledningsgruppen där du förväntas att aktivt medverka för Vellinge kommuns bästa. Kansliets service ska primärt fokusera på kommunalrättslig rådgivning och ärendeservice. Uppdraget omfattar även upphandling, dokumenthantering, utredningsuppdrag samt valnämnd/kansli. Som en röd tråd genom uppdragen löper ledorden stöd/rådgivning, utbildning, digitala lösningar/system samt strukturutveckling, exempelvis utveckling av policys och mallar.

Kvalifikationer

Din profil

För att utveckla kanslifunktionen tror vi att du behöver ha en god förmåga att inspirera människor och själv vara en förebild genom ett eget utvecklingsdriv, särskilt i process- och strukturutvecklingsfrågor. Du är en coachande chef, mån om att stötta och utveckla individer för lagets bästa. Du har en stark inre motor och en god förmåga att skapa struktur och systematik. Du har även en hög kommunikativ förmåga, fokuserar på att hitta lösningar och har lätt att från ett helhetsperspektiv se vilka steg som behöver tas och vad som behöver förbättras. Du är en rejäl och pålitlig person som lyssnar, tar ansvar och utvecklar. Som chef är du trygg och erfaren och utövar ett tydligt, lyhört och stödjande ledarskap.

Din bakgrund

• 4-5 års erfarenhet av liknande arbete i övergripande kommunledningsfunktion. • Du har god kunskap om arbete i offentlig förvaltning och i de lagar som reglerar verksamheten. • Erfarenhet av och kunskap om LOU och upphandlingar. • Chefserfarenhet. • I botten har du troligen en akademisk juridisk examen, gärna med inriktning mot kommunal- och förvaltningsrätt.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2020-12-06
Referensnummer: C43927

Sök jobbet här

Antal tjänster

1

Övrigt

Vi vill att det ska kännas bra både att bo och jobba i Vellinge kommun. För oss är mod, trovärdighet, glädje och omtanke viktigt för att trivas på arbetet och i vardagen. Våra medarbetare är vana vid korta beslutsvägar, goda utvecklingsmöjligheter och bra ledare (alla chefer får ledarskapsutbildning). Läs allt om försäkringar, tjänstepension och andra förmåner på Vellinge.se/jobba-hos-oss.

Låter detta intressant? Vi rekryterar löpande, så sänd snarast in din ansökan

Kontaktpersoner

Ulf Hillstedt, Konsult Mercuri Urval
Telefon: 0725-54 72 42

Christian Nyhlén, Konsult Mercuri Urval
Telefon: 0733-66 75 76