Hoppa till innehåll

Tångvallaskolan söker lärare i Ma/No

Om arbetsplatsen

Vellinge Kommun söker en lärare till Tångvallaskolan i Falsterbo för undervisning i matematik och NO företrädesvis mot de yngre åren.

På Tångvallaskolan arbetar vi ämnesövergripande vilket innebär att vi arbetar med flera ämnen i varje projekt. Att integrera flera ämnen ökar förståelsen och skapar ett sammanhang, allt i enighet med våra styrdokument. För att väcka nyfikenhet så inleder vi ibland våra projekt med storytelling, film, rollspel eller annat som en sammanhangsmarkör. Vi ger eleverna en upplevelsebaserad start på projektet som skapar glädje, motivation och positiva förväntningar.

Du och dina kollegor i arbetslaget planerar tillsammans projekten, vi har en bank av projekt att utgå ifrån om man så önskar, och bestämmer på vilket sätt ämnena ska integreras för att skapa begriplighet och meningsfullhet. Vi arbetar som personalgrupp som grund i en digital miljö medan elevgruppen för förskoleklass till årskurs 3 har en halv klassuppsättning av iPad vilket möjliggör influenser av digital undervisning och alternativa uttrycks- och redovisningsformer.

För att främja elevernas tro på sig själv och sin förmåga arbetar vi med ett coachande förhållningssätt.

Arbetsbeskrivning

Du, tillsammans med kollegor i arbetslaget, ansvarar för en årskurs. Du tycker om att samarbeta med andra, komma med idéer och ser dina kollegor som en värdefull resurs. Du är en engagerad pedagog som sätter elevens lärande och välmående i fokus. Du är en tydlig och strukturerad ledare i klassrummet och kan skapa lärmiljöer som möter elevers och gruppers olika behov. Din energi och glädje skapar och upprätthåller goda relationer. Du vill bidra till att utveckla en skola där lärande och god stämning genomsyrar verksamheten.

Vi tillämpar löpande urval i denna rekryteringsprocess.

Kvalifikationer

Utbildning - krav - Krav Lärarutbildning, lärarlegitimation.

Erfarenhet/kunskaper - krav - Krav Relationsorientering

Krav - meriterande - Meriterande / Fördel Handledarutbildning Lärarlyft (Skolverkets moduler)

Erfarenhet/kunskaper - meriterande - Meriterande / Fördel Undervisningserfarenhet Digitala läromedel/metoder Kollegialt lärande

Helhetssyn - 1 Identifierar hur organisationens delar påverkar varandra. Ser hur händelser utanför organisationen kan komma att påverka den. Ser samband mellan olika system. Agerar utifrån en helhetssyn för organisationens bästa.

Initiativtagande - 2 Tar initiativ och kommer med nya förslag till arbetssätt. Sätter igång aktiviteter mot ett önskat resultat. Argumenterar för och förklarar varför aktiviteterna ska genomföras.

Strukturerad - 3 Planerar, organiserar och prioriterar sitt arbete på ett effektivt sätt. Bygger strukturer som även andra kan arbeta utifrån. Sätter upp och håller tidsramar.

Kommunikativ (muntlig) - 4 Uttrycker sig välformulerat och tydligt i tal. Försäkrar sig om att mottagaren har uppfattat budskapet korrekt. Anpassar kommunikationen till situation och mottagare. Lyssnar aktivt på andra och ställer frågor för att få förtydliganden. Använder tonläge och kroppsspråk för att förstärka budskapet.

Flexibel - 5 Anpassar med lätthet sitt arbetssätt efter ändrade förutsättningar. Agerar prestigelöst i samband med förändringar. Agerar för att främja sin egen utveckling och fortsatta lärande.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2021-08-11
Anställningens längd: Tillsvidare

Ansökan

Ansök senast: 2021-05-04
Referensnummer: C53258

Sök jobbet här

Antal tjänster

1

Övrigt

Vi vill att det ska kännas bra både att bo och jobba i Vellinge kommun. För oss är mod, trovärdighet, glädje och omtanke viktigt för att trivas på arbetet och i vardagen. Våra medarbetare är vana vid korta beslutsvägar, goda utvecklingsmöjligheter och bra ledare (alla chefer får ledarskapsutbildning). Läs allt om försäkringar, tjänstepension och andra förmåner på Vellinge.se/jobba-hos-oss.

Kontaktpersoner

Sara Thenfors Linderoth, Rektor
Telefon: 040-425572