Hoppa till innehåll

Herrestorpskolan söker förstelärare svenska och engelska åk 7-9

Om arbetsplatsen

Herrestorpskolan ligger i ett lugnt och trivsamt villaområde i östra utkanten av Vellinge. Skolan har cirka 450 elever. Buss till och från Malmö går 3-4 gånger i timmen.

De senaste åren har skolan renoverats i flera etapper. Därmed har vi en tillgänglig och modern lärmiljö som är anpassad efter dagens och framtidens behov. Här finns möjligheter att använda lokalerna på ett flexibelt sätt för att kunna möta varje elevs behov.

Alla årskurser ryms i samma byggnad, men de olika stadierna har olika avdelningar. Bibliotek och skolmatsal finns i skolans centrum och utgör därmed naturliga mötesplatser. Skolan har också en alldeles nybyggd sporthall som invigdes i september 2019.

Strax intill skolan ligger Herrestorps förskola i två byggnader omgivna av grönska.

Alla barn och elever har tillgång till stimulerande utemiljöer som lockar till fysisk aktivitet. På rasterna ansvarar en av våra fritidspedagoger för rastaktiviteter för våra yngre elever.

Herrestorpskolans vision är att vara En skola för alla med alla. Detta innebär att vi i enlighet med barnkonventionen arbetar med barnets bästa i fokus. Vi värdesätter hög delaktighet för att ge de bästa förutsättningarna till ett positivt lärande.

Arbetsbeskrivning

Vi söker en legitimerad grundskollärare för ett försteläraruppdrag på Herrestorpskolan och i Vellinge kommun. Du är behörig att undervisa i svenska och engelska för årskurs 7-9 och har en bred erfarenhet av läraryrket och stort engagemang gällande skolutveckling och elevers lärande.

Som förstelärare hos oss på Herrestorpskolan är ditt huvuduppdrag undervisning och mentorskap för elever i årskurs 7-9. Du driver även ett utvecklingsarbete på skolan samt har ett ansvar, tillsammans med övriga förstelärare, i kommunens övergripande arbete. Vi söker dig som tillsammans med kollegor och skolledning vill utveckla vår verksamhet till det bästa för våra elever!

Du är en trygg och tydlig ledare i klassrummet med förmågan att skapa en lärandemiljö där varje elev kan utvecklas optimalt. Som lärare hos oss bedriver du ett arbete som sätter elevens lärande i centrum.

Du är en engagerad lärare som kan inspirera och motivera eleverna i deras kunskapsutveckling. Du har höga förväntningar på eleverna och har förmåga att kommunicera dessa i en motiverande anda. Du utgår från elevernas perspektiv när du tillsammans med övrig personal och ledning organiserar, driver och utvecklar skolan.

Du har lätt för att samverka och du har god kommunikation - dina elever vet vad de kan, vart de ska och hur de ska ta sig dit.

Som lärare på Herrestorpskolan ingår du i ett lärteam där du tillsammans med dina kollegor ansvarar för mentorskapet i en årskurs.

Kvalifikationer

Legitimerad lärare, behörig att undervisa årskurs 7-9 i svenska och engelska.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2022-08-19
Tillträde under ht -22 efter överenskommelse
Anställningens längd: Tillsvidare

Ansökan

Ansök senast: 2022-08-18
Referensnummer: C97565

Sök jobbet här

Antal tjänster

1

Övrigt

Vi vill att det ska kännas bra både att bo och jobba i Vellinge kommun. För oss är mod, trovärdighet, glädje och omtanke viktigt för att trivas på arbetet och i vardagen. Våra medarbetare är vana vid korta beslutsvägar, goda utvecklingsmöjligheter och bra ledare (alla chefer får ledarskapsutbildning). Läs allt om försäkringar, tjänstepension och andra förmåner på Vellinge.se/jobba-hos-oss.

Kontaktpersoner

Per Blomgren, Biträdande rektor
Telefon: 040-425514