Hoppa till innehåll

Avgiftshandläggare/boendesamordnare

Arbetsbeskrivning

Myndighet Vård och omsorg i Vellinge kommun söker en administratör med ansvar för kommunens avgifter inom Vård och omsorg samt boendesamordning.

Uppdraget innebär att du kommer att ansvara för beräkning av avgifter utifrån gällande regler med utgångspunkt i Socialtjänstlagen kap 8. Denna uppgift är ett myndighetsbeslut och innefattar att utreda, beräkna avgifter samt ta beslut om avgiftens storlek. Du ansvarar även för hela debiteringsprocessen. Du ger bra service till den enskilde/dennes företrädare genom att t. ex. vara behjälplig med information kring avgifter och vid eventuell överklagan av beslut. Du är delaktig i framtagandet av informationsmaterial om avgifter och att upprätta rutiner.

Rollen som boendesamordnare innebär att i nära samarbete med enhetens biståndshandläggare fördela och administrera Vård och omsorgsboende för de som blivit beviljade denna insats. Du ansvarar även för all administration kring hyreskontrakt.

I rollen som avgiftshandläggare/boendesamordnare kommer du även mellan avgifter och boendesamordning att arbeta som äldre-anhöriglots tillsammans med vår äldre-anhöriglots på myndigheten. Avgiftshandläggare/boendesamordnare arbetar tätt med äldre-anhöriglots och i tjänsten hjälps man åt med de olika arbetsområdena. Äldre-anhöriglotsen arbetar i sin tur även med avgiftshandläggning. Som äldre-anhöriglots ger du våra kommuninvånare information, råd och stöd i äldrefrågor och är en länk till förebyggande arbete.

I din roll som administratör på Myndighet Vård och omsorg ingår du i team med biståndshandläggare och arbetar i nära samarbete med tydligt brukarfokus. Du kommer även att ha ett nära samarbete med våra olika vårdleverantörer.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har gymnasial utbildning inom administration/ekonomi eller motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant för arbetsuppgifterna. Kunskaper om socialtjänstlagen och förvaltningslagen är meriterande. Det är även meriterande om du har en bakgrund inom Vård- och omsorg. Det krävs att du har mycket goda kunskaper i det svenska språket och kan uttrycka dig i både tal och skrift. Goda datorkunskaper och erfarenhet av att arbeta i Procapita och LifeCare.

Planerar, organiserar och prioriterar sitt arbete på ett effektivt sätt. Bygger strukturer som även andra kan arbeta utifrån. Sätter upp och håller tidsramar. Tar initiativ och kommer med nya förslag till arbetssätt. Sätter igång aktiviteter mot ett önskat resultat. Argumenterar för och förklarar varför aktiviteterna ska genomföras. Uppmärksammar andras synpunkter och kompetens samt ger dem utrymme i gruppen på ett sätt som gynnar helheten. Identifierar och utvecklar relationer. Bidrar till att förtydliga för gruppen dess arbetsuppgifter och mål. Delar med sig av sin kunskap. Kan arbeta utan i förväg fastställda rutiner eller vägledning. Identifierar och genomför aktiviteter som leder i målets riktning. Styr självständigt sitt arbete vad gäller att prestera resultat och välja arbetsmetod. Fattar nödvändiga beslut inom sitt ansvarsområde.

Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Vi tillämpar löpande rekrytering, så du är välkommen med din ansökan snarast möjligt.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2023-08-01
Enligt överenskommelse.
Anställningens längd: Tillsvidare

Ansökan

Ansök senast: 2023-04-10
Referensnummer: C129414

Sök jobbet här

Antal tjänster

1

Övrigt

Vi vill att det ska kännas bra både att bo och jobba i Vellinge kommun. För oss är mod, trovärdighet, glädje och omtanke viktigt för att trivas på arbetet och i vardagen. Våra medarbetare är vana vid korta beslutsvägar, goda utvecklingsmöjligheter och bra ledare (alla chefer får ledarskapsutbildning). Läs allt om försäkringar, tjänstepension och andra förmåner på Vellinge.se/jobba-hos-oss.

Kontaktpersoner

Andjela Vuletic, Enhetschef
Telefon: 040-42 50 03