Fritidspedagog på Stora Hammars skola, 80%

Om arbetsplatsen

På Stora Hammar skolas fritidshem arbetar vi bl a för att stimulerar elevernas kreativitet genom skapande aktiviteter i bild, färg, form, dans, rörelse och musik. Pingis och fotboll är populära sporter på fritids, och det är elevernas behov, intressen och erfarenheter som styr hur verksamheten utformas. Ju äldre eleverna är desto större inflytande får de.

Vi arbetar mycket med att stödja elevernas sociala utveckling, förmågan att tro på sig själv och kunna hantera utmaningar utifrån sina egna förutsättningar, samt att hjälpa andra. Gruppindelningar, uppdrag, temalekar och prova på för första gången är bra träning. Vi tycker att det är lika viktigt med social kompetens som det är att nå kunskapsmålen.

Arbetsbeskrivning

Tjänsten gäller arbete i fritidshemmet. Du kommer att ingå i ett positivt team med inspirerande och professionella pedagoger. Arbetssätt och pedagogroll präglas av en gemensam syn på barnet som kompetent med utveckling och lärande i fokus. Vi skapar det bästa fritidshemmet med en genomtänkt organisation med tydligt systematiskt kvalitetsarbete.

Kvalifikationer

Du är behörig fritidspedagog och erfarenhet av att ha arbetat på fritidshem är ett krav. Du har god förmåga att samarbeta men kan även arbeta självständigt. Du lägger stor vikt vid utvecklingsarbete för kvalité i fritidshemmet.

Det är meriterande om du har arbetat med skolutveckling och har ett brinnande intresse för att skapa ett fantastiskt fritidshem.

Våra grupper är stora, vilket innebär att det ställs höga krav på att du som fritidspedagog är flexibel, samarbetsvillig och prestigelös.

Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper och förväntar oss att du är positiv, initiativrik, har god samarbetsförmåga och stort intresse av att arbeta med barn.

Du har förmågan att uppmärksamma andras synpunkter och kompetens samt ger dem utrymme i gruppen på ett sätt som gynnar helheten. Du är bra på att identifiera och utveckla relationer och på att dela med dig av din kunskap.

Du är självgående i ditt arbete. Du kan identifiera och genomföra aktiviteter som leder i målets riktning. Välkommen till vårt team!

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Deltid
Tillträde: 2020-01-08
Anställningens längd: Tillsvidare

Ansökan

Ansök senast: 2019-11-14
Referensnummer: C32659 - Kopia - Kopia

Sök jobbet här

Antal tjänster

1

Övrigt

Vi tillämpar löpande rekrytering. Sök nu!

Vi vill att det ska kännas bra både att bo och jobba i Vellinge kommun. För oss är mod, trovärdighet, glädje och omtanke viktigt för att trivas på arbetet och i vardagen. Våra medarbetare är vana vid korta beslutsvägar, goda utvecklingsmöjligheter och bra ledare (alla chefer får ledarskapsutbildning). Läs allt om försäkringar, tjänstepension och andra förmåner på Vellinge.se/jobba-hos-oss.

Kontaktpersoner

Diana Roik, Biträdande rektor
Mobiltelefon: 0730-43 65 48