Hoppa till innehåll

Trygghetsvärdar

En trygghetsvärd är en kommunanställd person som genom sin närvaro på utvalda platser i kommunen ska verka för ökad trygghet och förebyggande av oönskade händelser. Du kan lämna trygghetsrelaterade tips till trygghetsvärdarna.

Självservice

Händelsestyrt och proaktivt arbete

Trygghetsvärdens uppdrag och arbetsmetoder ska vara flexibla och händelsestyrda. Det innebär att trygghetsvärdarna kommer flyttas dit de bäst behövs för tillfället.

Genom relationsbyggande nätverk ska trygghetsvärdarna förekomma problemen innan de uppstår och därigenom öka den upplevda tryggheten i kommunen.

Befogenheter

Trygghetsvärdarna har inga vidare befogenheter än envarsgripandet, det vill säga den juridiska rättighet som vem som helst har att under vissa omständigheter gripa någon som begår eller har begått ett brott.

Trygghetsbild.jpg

Kontakta trygghetsvärdarna

Om du vill komma i kontakt med trygghetsvärdarna gör du det genom lämna ett meddelande via e-tjänsten Trygghetstips.

Du kan också nå trygghetsvärdarna via telefon.

Du ska alltid använda nödnumret 112 om det är fara för liv, egendom eller miljö samt vid pågående brott eller ordningsstörningar.

Bli trygghetsvärd

Gillar du att träffa människor, bygga relationer och kan hantera konflikter? Arbeta extra som trygghetsvärd! Skicka ditt CV och personliga brev till trygghetsvardar@vellinge.se

Senast uppdaterad:
1 februari 2024 13:28