Hoppa till innehåll

Konserthus

Vellinge konserthus har fina möjligheter för en mängd olika typer av evenemang. Konferens, konsert, teater- och musikföreställningar och mässor är exempel på passande verksamhet. Här finns plats för upp till 300 personer.

Om konserthuset

Salongen: Flexibla ytor på 192 m2 

Scenen: En fast scen på 12x9 meter. 70 cm hög och anpassad för olika typer av föreställningar och evenemang. Underlaget är svartmålat trägolv med lite svikt. Dansmatta finns för bästa golvunderlag vid dans på scenen. Elflygel finns att låna.

Ljud, ljus och projektorsystem: Modern ljud- och ljusteknik av hög klass. Projektorsystem med en duk på 6x5 meter gör konsertsalen anpassningsbar för föreställningar av olika slag, men också till en väl fungerande lokal för till exempel föreläsningar och utbildningsdagar.

Konsertlokalen: Flexibel lokal med plats för 250 personer i biosittning, varav 75 platser är på gradängsystem. Samtliga sittplatser är flyttbara och lätta att ställa om till olika möbleringar. Bl.a. picknick-dukning med bord för 162 personer.

Hela byggnaden ligger i markplansnivå, vilket underlättar in- och utlastning av scenteknik. Dock är scenen 70 cm upp och nås om behövligt genom ramp för inlast. Loger, toaletter, pentry finns i anslutning till konsertsalen. Konserthuset är tillgänglighetsanpassat.

Konserthusets facebooksida

Hitta hit

Du hittar Konserthuset i samma byggnad som Kulturskolan, mellan Kommunhuset och Sundsgymnasiet (Borgen).

Parkering finns i anslutning till Konserthuset, längs med Västerbrogatan.

Kontaktperson för lokalen: Sara Andersson, tekniker. Mail: sara.a.andersson@vellinge.se

Senast uppdaterad:
1 februari 2024 14:15