Hoppa till innehåll

Schema

Schemat kan komma att uppdateras löpande. Kontrollera regelbundet för eventuella schemaförändringar.

Du når schema via länken:

Innan nya schemat är på plats hittar du det som pdf nedan.

Schema Vellinge Lärcenter

Innan terminstart

Vellinge Lärcenter är samlokaliserade med Sundsgymnasiet. För att hitta schemat ska du fylla i förljande i schemavisaren:

Schemabild.jpg

Frågor och svar - Schema

Varför ser jag inte min kurs i schemat?

På Komvux är vissa kurser schemalagt ämnesvis, det innebär att det då i samma klassrum kan finnas studerande som läser olika kurser fast inom samma ämne.

Finns din kurs i schemat följer du den kursens schema.

Ska jag gå på alla schemalagda lektioner?

Det förväntas närvaro på alla schemalagda lektioner.

Om du av någon anledning inte kan närvara på alla lektioner ex. om du läser flera ämnen och lektionerna krockar i schemat eller om du arbetar tar du upp det med din lärare och gör en ny kursplanering där ni bestämmer vilka lektioner du ska närvara på.

Läser du matematik behöver du inte närvara på alla lektioner. Matematik har många studerande och därför också många fler lektionstillfällen än andra kurser. I kursplaneringen kommer du överens med din lärare vilka lektioner du ska närvara på.

Mina kurser krockar i schemat, vad gör jag?

Läser du flera kurser samtidigt kan kurserna krocka i schemat.
Du kan tillsammans med dina lärare se över vilka schemalagda timmar du ska närvara på i respektive kurs för att uppnå dina mål på bästa sätt.

Har du svårt att få det att gå ihop kontaktar du våra studie-och yrkesvägledare så att ni kan titta på din studieplan och hitta en lösning som fungerar.

Senast uppdaterad:
22 augusti 2022 13:33