Hoppa till innehåll

Gymnasial vuxenutbildning

Den gymnasiala vuxenutbildningen har samma kursplaner, ämnesplaner och kunskapskrav som gymnasieskolan för ungdomar. Flertalet av våra kurser ges under hela läsåret med flexibel kursstart och kurstid. Du kan därför läsa i din egen takt utifrån dina behov. Utbildning på gymnasienivå är för dig som vill komplettera en tidigare gymnasieutbildning, läsa enstaka kurser eller är i behov av ett slutbetyg.

Självservice

Gymn. utbildning.jpg

Kursutbud på Vellinge Lärcenter

På Vellinge Lärcenter finns ett brett utbud av kurser på gymnasial nivå, läs mer om varje enskild kurs eller ämne under kursutbud.

Kursutbud på Vellinge Lärcenter

Ett fåtal kurser, främst moderna språk läses tillsammans med eleverna på Sundsgymnasiet och har därför bestämd kursstart och studietakt.

Kursstart och studietakt

Kurserna på gymnasial nivå startar flera gånger per år och du kan välja en studietakt utifrån dina behov. Tillsammans med din lärare sammanställer ni en individuell kursplan. Där framgår vilka uppgifter du ska jobba med samt överenskomna tider för prov och inlämningsuppgifter.

Studie- och yrkesvägledare

Studie- och yrkesvägledare hjälper dig gärna med planering. Om du ska söka studiemedel är det viktigt att uppgifterna till CSN blir korrekta när det gäller start- och slutdatum samt studietakt.

Kontakta studie- och yrkesvägledare

Senast uppdaterad:
8 mars 2021 09:48