Hoppa till innehåll

Kommunal vuxenutbildning

Kommunal vuxenutbildning, komvux, ger dig en möjlighet att komplettera tidigare studier, förbereda dig inför högre utbildning, yrkesutbildning och arbetsliv. I Vellinge bedrivs vuxenutbildningen på Vellinge Lärcenter.

Självservice

På Vellinge Lärcenter är vi måna om att skapa de bästa förutsättningarna för ditt lärande och vi har lång erfarenhet av att möta studerande med skilda mål och bakgrund. Hos oss finns närheten mellan studerande, lärare, ledning och skoladministration vilket innebär att du alltid har någon att vända dig till. Våra kompetenta lärare brinner för vuxenutbildning och går in i verksamheten med ett stort hjärta, kunskap och engagemang.

Kommunal vuxenutbildning - Komvux

All vuxenutbildning i Vellinge kommun anordnas i eller genom Vellinge Lärcenter. Vi erbjuder gymnasial vuxenutbildning, grundläggande vuxenutbildning och orienteringskurser.

Verksamheten bedrivs i moderna miljöer där du har tillgång till studieplats, bibliotek, restaurang och trevliga caféer. Vårt resurscenter är bemannat med duktiga pedagoger under hela skoldagen. Här kan du slå dig ner och studera själv eller tillsammans med kurskamrater och få det stöd du önskar.

Vem får studera gymnasial vuxenutbildning på komvux?

Du kan vara behörig att läsa på komvux även om du är yngre än 20 år. Uppfyller du något av nedan kriterier i kombination med villkoren ovan är du behörig att studera på komvux.

Vem får studera grundläggande vuxenutbildning på komvux?

Betyg och högskoleutbildningar

Komvux i Vellinge är ansluten till den nationella betygsdatabasen. Universitets- och högskolerådet (UHR) administrerar den nationella betygsdatabasen. Denna databas används vid antagningen till högskoleutbildningar.

UHR, samtliga universitet och högskolor använder ett gemensamt antagningssystem. Detta innebär att UHR och alla lärosäten har tillgång till dina betyg, även nyutfärdade, efter att du gjort en anmälan på antagning.se. Det är endast när du gör en ansökan som dina betyg hämtas från betygsdatabasen till antagningssystemet. Betyg efter prövning behöver kompletteras manuellt.

Söker du däremot till folkhögskola eller kvalificerad yrkesutbildning behöver du skicka in dina betyg tillsammans med ansökan.

Vill du veta mer om Vellinge Lärcenter?

Här får du träffa våra studerande och personal som berättar om oss och hur det är att studera här!

Senast uppdaterad:
8 mars 2021 09:47