Hoppa till innehåll

Tångvallas skolrestaurang

Vi serverar god, näringsriktig och säsongsanpassad hemlagad mat. Vi tror att glada magar ger glada barn som orkar mer.

Välkomna till Tångvallas skolrestaurang

Hos oss serveras det cirka 600 portioner mat till våra förskole- och skolbarn varje dag. Våra kockar lagar all mat från grunden och jobbar aktivt för att skapa en trevlig restaurangupplevelse för barn, elever och personal. Varje dag serveras en salladsbuffé och några mindre rätter som komplement till dagens rätt. Varje dag erbjuds också hembakt bröd i restaurangen.

Salladsbuffé

Bra matvanor och god mat är något vi i köket på Tångvalla arbetar hårt för. Vi vill uppnå att eleverna ska längta efter att få komma in till matsalen och äta en god lunch av varierad kost som lockar sinnen och väcker nyfikenhet. Vi har en fantastisk möjlighet att på ett positivt och naturligt sätt få med barnen i vårt klimatsmarta tänk. Vi tar vårt arbete på största allvar att vår måltidsverksamhet är av största betydelse för våra barns hälsa. Måltiden ka vara en trevlig upplevelse i en lugn och trygg miljö där vi värnar miljön för en hållbar utveckling.

Vår bas är Livsmedelsverkets riktlinjer "Bra mat i skolan" och vi jobbar för att måltiden skall vara en trevlig upplevelse i en lugn och trygg miljö.

Pedagogiska måltider

All personal på Tångvalla äter pedagogiskt, ett led i att säkerställa våra barn/elevers måltidssituation. Vi tror att vuxennärvaron och att vi äter pedagogiskt vid elevernas bord verkar för goda stunder. De vuxna är förebilder genom att äta all mat som serveras, visa vad en balanserad måltid är och smaka på nya maträtter med positiv inställning. Den pedagogiska måltiden medför även en lugn och trivsam måltidsmiljö och kring matbordet förs då även en naturlig dialog kring maten.

Hållbarhet

Vårt uppdrag är att vara certifierade för nivå BRONS enligt KRAVS regelverk, det innebär att minst 30% av råvarorna vi använder ska vara krav/ekologiskt märkta. För närvarande ligger vi dock på 50% krav/ekologiskt.

Tillsammans med våra barn och elever arbetar vi aktivt för att minska matsvinnet.

Vi källsorterar, komposterar matavfall och använder endast miljövänliga rengöringsmedel.

Matsäkerhet

I köket arbetar vi från grunden i allt vi gör vilket innebär att vi kan ta steget längre i vår garanti på säker kost. Vi har en utarbetad plan för rutiner för risker, allergier och information kring innehåll samt rutiner för rapportering av tillbud. Vi kräver läkarintyg gällande samtliga allergier för att säkerställa korrekt kost där inget lämnas åt slumpen. Om ditt barn är behov av specialkost är det viktigt att du anmäler det via Vellinge kommuns e-tjänst så att vi i köket nås av informationen.

Vi är en nötfri skola och har ett förbud mot nötter, jordnötter, mandel och sesam i våra lokaler. Förbudet gäller alla lokaler, hela dygnet och alla veckans dagar.

Valmöjlighet

Varje dag serverar vi:

Möjlighet att påverka

Som elev och vårdnadshavare är ni alltid välkomna med frågor eller synpunkter kring den mat som serveras. På skolan finns matråd där elever, rektor, lärare och kockar samarbetar för att utveckla skolmåltiderna.

Vårdnadshavare välkomnas

Alla vårdnadshavare är välkomna att en gång per läsår äta mat med sina barn i skolan. Anmäl gärna din ankomst till köket innan du kommer.

Senast uppdaterad:
6 mars 2024 14:01