Hoppa till innehåll

Inriktning media

Samhällsvetenskapsprogrammet med inriktning media, information och kommunikation utvecklar din kreativitet, din kommunikationsförmåga och möjligheter att omsätta idéer till praktisk handling.

_MG_0146_2.jpg

Föredrar du kreativt arbete och eget ansvar? Funderar du på ett arbete inom marknadsföring, media eller rörlig bild? Då är detta en inriktning som passar dig.

Vi arbetar med poddar, film, fotografering och magasin. Dina teoretiska kunskaper tillämpar du praktiskt, från idé till publicerad produktion.

Du lär dig förstå och använda bild, text och ljud som ett redskap för att berätta historier och förmedla budskap till en bestämda målgrupper. Vi skriver manus och produktionsplan, redigerar foto och film och arbetar med layout och grafisk design. Exempel på kursmoment är kortfilmer, poddar, logotype-design, magasin och förpackningsdesign. Du får lära dig Adobe-program som Photoshop, Illustrator, Premiere, InDesign och After Effects.

Samhäll - Media.jpg

Samhällsprogrammet med inriktning media, information och kommunikation ger dig en bred bas att söka vidare på. Du får under din tid på Sundsgymnasiet möjligheten att utveckla din kreativitet och kommunikationsförmåga vilket gör det möjligt att omsätta idéer till praktisk handling. Du kan exempelvis söka dig vidare inom områden som journalistik, grafisk design, film eller foto efter utbildningen.

Kontakt

Biträdande rektor
Pernilla Juth
Telefon: 040-42 57 09
E-post: pernilla.a.juth@vellinge.se

Senast uppdaterad:
1 februari 2024 15:36